Foto: LETA

Kaut Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pret Čerepovecas "Severstaļ" neesot aizvadījusi labāko spēli, galvenais ir trīs izcīnītie punkti, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, pēdējā mačā pirms novembra pārtraukuma piektdien Rīgas "Dinamo" ar 1:0 izbraukumā pieveica Čerepovecas "Severstaļ". Liela loma uzvarā bija vārtsargam Mīkaelam Telkvistam, kurš atvairīja visus 40 pretinieku metienus.

"Spēles laikā bija jūtams, ka rīt sākas pārtraukums. Tomēr labi, ka raksturs palika un izturējām šo maču," pēc cīņas izteicās Ābols. "Sliktā spēle aizmirsīsies, bet trīs punkti paliks. Puiši ir malači."

Izbraukuma sērijas četros mačos pret Rietumu konferences vienībām Rīgas "Dinamo" tika pie deviņiem punktiem, vienīgo neveiksmi ciešot pret līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA. "Ja no 12 iespējamajiem punktiem komanda ir atvedusi deviņus, tad, protams, ka esmu apmierināts," uzsvēra Ābols.

"Piekrītu kolēģim, ka laba spēle, kurā nav izcīnīti punkti, atmiņā nepaliek. Savukārt slikta spēle, kas atnesusi trīs punktus, automātiski uzlabo situāciju turnīra tabulā," teica "Severstaļ" galvenais treneris Igors Petrovs. "Izveidojām momentus, kas pietiktu diviem mačiem, tomēr tā arī netikām galā ar rīdzinieku aizsardzību. Bija arī 100% vārtu gūšanas iespējas, tomēr pietrūka noslēgums."

"Ja neiemet, pretinieki to jūt un beigās jau rīdzinieki bija iekodušies mačā. Tad vairs neviena ripa neaizlidoja līdz vārtiem," secināja Petrovs. "Nepieciešams labāk izmantot radušos momentus."

Kā ziņots, jau devītā Rīgas "Dinamo" spēle pēc kārtas noslēdzās ar kādas komandas vienu vārtu pārsvaru.

Pie vismaz viena punkta Rīgas "Dinamo" oktobrī tika desmit no 11 aizvadītajām spēlēm. Šajās 11 cīņās tika piedzīvoti tikai trīs zaudējumi.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 45 punktiem 23 spēlēs nostiprinājās Rietumu konferences kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

KHL sezona Rīgas "Dinamo" komandai atsāksies 13.novembrī ar maču pret vienu no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Astanas "Baris". Pēc tam savā laukumā tiks aizvadītas cīņas arī ar Omskas "Avangard", Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!