Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji ir pelnījuši uzslavas par veiksmīgo atspēlēšanos un izrauto uzvaru kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Magņitogorskas "Metallurg" hokejistiem, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" komanda savā laukumā svētdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Metallurg" hokejistus. Rīgas "Dinamo" rindās pamatlaikā izcēlās Sandis Ozoliņš un Kristaps Sotnieks, bet pagarinājumā mājiniekiem panākumu nodrošināja Vitālijs Pavlovs.

"Spēli sākām pat ne ar lielu pietāti, bet gan bailēm. Esmu vainīgs, ka sabiedējām komandu ar "Metallurg" vairākumu. Meistarības viņiem bija gana, lai gūtu divus vārtus," pēc cīņas izteicās Ābols. "Pēc Vojteha Polāka un Mārtiņa Cipuļa traumām bijām spiesti mainīt virknējumus, tomēr izdevās trešajā trešdaļā nospēlēt ar augstu presingu. Protams, visu 60 minūšu garumā šādā tempā ar trim maiņām nebūtu iespējams spēlēt."

"Visu cieņu puišiem par atspēlēšanos pret tik spēcīgu komandu un uzvaru pagarinājumā," izcēla treneris, kurš vēl nevarēja pilnībā noteikt Polāka un Cipuļa gūto traumu nopietnību. "Uzreiz nemāku atbildēt. Cipulim gan īpaši labi neizskatās. Pagaidām nezinām, vai viņš varēs doties līdzi nākamajā izbraukumā."

"Roberts Bukarts spēlēja atzīstami, taču momentu realizācijā ar tehnisko izpildījumu ir par maz. Par vārtu gūšanu mūsu komandā jau vispār aizsargi rāda, kā tas ir jādara," piebilda Ābols, kurš nevēlējās atklāt, kad laukumā atgriezīsies šoreiz nespēlējušie Miks Indrašis un Aleksandrs Ņiživijs.

"Esam ļoti vīlušies, ka nespējām nosargāt uzvaru. "Dinamo" spēlēja ar augstām emocijām un atrada veidus, kā atgriezt sevi spēlē. Mums ir jābūt spējīgiem nosargāt divu vārtu pārsvaru. Šajā līgā tas ir nepieciešams. Savā zonā rīkojāmies pārāk bezatbildīgi," izteicās "Metallurg" komandu vadošais slavenais speciālists Maiks Kīnens. "Mums nepietiek ar vienu spēcīgu uzbrucēju maiņu. Punktus gūstam, pateicoties viņiem, taču mums ir nepieciešami arī citi palīgi."

Turpinājumā 17. un 21.oktobrī Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukuma spēles Bratislavā un Prāgā. 23.oktobrī Latvijas vienība savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 29 punktiem 16 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, bet Magņitogorskas klubs ar 28 punktiem 15 cīņās atrodas Austrumu konferences trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!