Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" piektdienas mačā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību piedzīvoja zaudējumu kārtējā labi aizvadītajā spēlē, pēc cīņas atzina rīdzinieku galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā zināms, "Dinamo" ar rezultātu 3:4 (1:2, 2:2, 0:0) piektdien zaudēja "Torpedo" vienībai un piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas.

"Nospēlējām kārtējo labo spēli, taču punktus atkal neieguvām," pēc cīņas sacīja Ābols. "Spēlētājiem nav ko pārmest. Pēdējos mačos esam labi cīnījušies mazākumā, bet šoreiz pēc mazām kļūdām zaudējām divus vārtus. Laikam jāsaka tā - kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus. Iespējams, nākamajā sezonā būsim ļoti stipri. Pēc mūsu parādītās spēles mazākumā šodienas mačam bija jābeidzas ar rezultātu 43:2."

Vaicāts par Galviņa neiekļaušanu sastāvā, Ābols sacīja, ka viņu apmierinājis komandas sniegums bez bijušā kapteiņa.

"Iepriekšējā spēlē pret Sanktpēterburgas SKA viņš bija apslimis, bet mani apmierināja tie septiņi aizsargi, kuri spēlēja. Tas arī bija iemesls, kādēļ Galviņš arī šodienas spēlē palika malā," lēmumu par aizsarga neiekļaušanu sastāvā pamatoja treneris.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas galvenais treneris Vjačeslavs Rjanovs atzina, ka uzvarēt palīdzējusi arī veiksme.

"Mani spēlētāji šodien darbojās kā īsta komanda. Cīnījāmies un arī veiksme mums palīdzēja," uzvaru komentēja Krievijas speciālists.

Tāpat viņš atklāja, ka Latvijas tāllēcējas Inetas Radevičas vīrs Pjotrs Ščastļivijs netika iekļauts sastāvā, jo ir apslimis.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 44 spēlēs ieņem 13.vietu. Astoņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem. Savukārt "Torpedo" ar 58 punktiem atrodas šīs pašas konferences devītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!