Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējs Jānis Sprukts pašlaik veic pārrunas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā jau spēlē latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, apgalvo aģentūra "R-Sport".

Kā apgalvo aģentūras informācijas avots, uzbrucējs pašlaik atrodas Jaroslavļā un cenšas vienoties par līgumu. Kluba vadība šo informāciju nekomentē.

Pagājušā gada vasarā Krievijas mediji ziņoja par "Lokomotiv" pārrunām ar Rēdlihu un Spruktu. Vēlāk komandai pievienojās tikai Rēdlihs, bet Sprukts noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas jūlijā tika lauzts.

Pirms tam trīs sezonas pašlaik 31 gadu vecais uzbrucējs pavadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", bet šajā starpsezonā sarunu par iespējamu atgriešanos Rīgā nav bijis.

Pērnās sezonas KHL regulārajā čempionātā Sprukts piedalījās 50 spēlēs, kurās izcēlās vien ar astoņiem rezultativitātes punktiem - pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Vidēji mačā Sprukts laukumā pavadīja 11 minūtes un desmit sekundes.

Savukārt deviņos Gagarina kausa mačos latvieša rēķinā bija viena rezultatīva piespēle, bet CSKA vienība nepārvarēja Rietumu konferences pusfināla barjeru.

Pirms pievienošanās Rīgas "Dinamo" komandai Sprukts spēlēja Ziemeļamerikā. Savā karjerā viņš 14 spēles aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt 2006.gadā viņš kļuva par Somijas čempionu.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" komanda pašlaik ar desmit punktiem astoņos mačos ieņem devīto vietu.

Jau ziņots, ka šomēnes darbu pie "Lokomotiv" kluba stūres zaudēja Toms Rovs, bet viņa vietā par galveno treneri iecelts Pjotrs Vorobjovs, kurš karjeras laikā bijis arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!