Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sērijas trešā spēle starp Čeļabinskas "Traktor" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" kļuvusi par rupjāko Gagarina kausa izcīņā un trešo rupjāko līgas vēsturē, liecina statistika.

Abu komandu spēlētāji kopumā nopelnīja 249 soda minūtes, un četriem "Ņeftehimik" hokejistiem piespriestas diskvalifikācijas. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:2 "Traktor" labā, un sērijā Čeļabinskas klubs ir vadībā ar 3-0.

KHL Disciplinārā komiteja uz diviem mačiem diskvalificēja "Ņeftehimik" uzbrucējus Ildaru Šiksatdarovu un Bulatu Šaifiguļinu, uz pieciem mačiem diskvalificēts aizsargs Kamils Fazilzjanovs, uz vienu – aizsargs Aleksandrs Brincevs. Klubs apelāciju par piespriestajiem sodiem neiesniegs.

Pēc šīs spēles Čeļabinskas kluba direktors izplatīja atklāto vēstuli, adresētu pretinieku kluba vadībai un galvenajam trenerim Andrejam Nazarovam, kurā pārmet rupju spēli, kam "nav nekā kopīga ar hokeju". "Tas, kas notika "Ņeftehimik Arena", nepakļaujas nekādai cenzūrai un nekā citādi kā par pašpuicību un vardarbību, visdrīzāk, nevar nosaukt. Netīrajai un rupjajai laukuma saimnieku spēlei diemžēl nav nekā kopīga ar hokeju. Traumas guvuši vairāki vadošie mūsu spēlētāji. Andreja Viktorovič! Arī zaudēt ir jāprot ar cieņu, vīrišķīgi, un tu to lieliski zini Rītdienas spēlei ir jānotiek pavisam citā atmosfērā – skaista hokeja gaisotnē."

Lielāks soda minūšu skaits līdz šim KHL piespiests tikai divās regulārā čempionāta spēlēs – 2008. gadā Novosibirskas "Sibirj" un Rīgas "Dinamo" mačā (277 minūtes) un 2010. gadā "Vitjazj" un Omskas "Avangard" spēlē (707 min.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!