Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Grigorijs Paņins par rupju spēka paņēmienu piektdien saņēmis 11 spēļu diskvalifikāciju.

Incidents notika ceturtdienas mačā, kurā "Ak Bars" ar 5:3 pieveica Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak". Otrajā trešdaļā Paņins tika noraidīts līdz cīņas beigām, kad bortā ietrieca tobrīd uz ceļiem esošo "Medveščak" spēlētāju Metu Merliju. Šis jau nosaukts par, iespējams, rupjāko spēka paņēmienu līgas vēsturē.

Zīmīgi, ka laikā, kamēr "Ak Bars" septiņas minūtes spēlēja mazākumā par Paņinam piešķirto noraidījumu uz 2+5+20 minūtēm, tā pamanījās gūt divus vārtus, iegūstot vadību ar 4:1.

Jau piektdien no rīta KHL viceprezidents Valērijs Kamenskis izteicās, ka Paņins tiks pie vismaz desmit spēļu diskvalifikācijas, bet tagad līga uzbrucēju sodījusi uz 11 mačiem - piespriedusi maksimāli iespējamo desmit spēļu diskvalifikāciju, kā arī vēl viena spēle jāizlaiž par to, ka tika saņemts otrais disciplinārsods šosezon.

Līdz ar to Paņins laukumā varēs atgriezties vien 24.novembra mačā ar Vladivostokas "Admiral".

Šī sezona 27 gadus vecajam Paņinam nav sekmīga - 13 mačos viņš izcēlies vien ar divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt nopelnītās 74 soda minūtes ir otrs lielākais skaits līgā.

Viņa pārstāvētā "Ak Bars" komanda ar 38 punktiem 18 spēlēs pašlaik ir Austrumu konferences līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!