Foto: F64

Tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā hokejā "Latvijas Dzelzceļa" kausā šogad Rīgā plāno piedalīties četras komandas, pavēstījusi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Kazaņas "Ak Bars".

Sacensības notiks no 15. līdz 20.augustam "Arēnā Rīga", un tajās bez Rīgas "Dinamo" un "Ak Bars" piedalīsies arī Jaroslavļas "Lokomotiv" un Minskas "Dinamo".

Kā zināms, pagaidām gan joprojām nav skaidrs, vai Rīgas "Dinamo" komanda nākamajā sezonā vispār pastāvēs. Kluba vadība skaidrību šai jautājumā sola ieviest līdz maija beigām. Kā zināms, noslēdzoties līdzšinējo līgumu termiņam, par brīvajiem aģentiem kļuvuši kopumā 29 "Dinamo" sistēmas spēlētāji.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniekiem tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies jau 24.augustā, kas būs ātrākais sākums turnīra vēsturē.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet pērn triumfēja "Ak Bars", titula mačā pārspējot mājiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!