Foto: Kadrs no video

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences līderpozīcijā pirmdien atgriezās Kazaņas "Ak Bars" komanda, kas ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) savā laukumā pārspēja latviešu speciālista Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Šajā mačā "Ak Bars" labā izcēlās Šons Heška un Jevgēņijs Medvedevs, bet "Torpedo" labā izcēlās Sakari Salminens.

Pēdējā laikā "Ak Bars" komanda necīnās pārāk sekmīgi un iepriekšējos desmit mačos bija tikusi vien pie četriem panākumiem. Savukārt "Torpedo" cieta vien otro neveiksmi pēdējās septiņās cīņās.

Līdz ar to KHL Austrumu konferences kopvērtējumā tagad "Ak Bars" kontā ir 71 punkts 35 spēlēs, kas ļauj par punktu apsteigt Kazahstānas vienību Astanas "Baris". Savukārt "Torpedo" ar 55 punktiem ieņem piekto vietu.

Tikmēr Rietumu konferences galvgalī ar 75 punktiem ir Sanktpēterburgas SKA vienība, par diviem punktiem apsteidzot pēdējo divu sezonu līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko pārstāv Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Šīm vienībām ar 65 punktiem seko Maskavas CSKA un Latvijas vienība Rīgas "Dinamo".

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!