Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien piedzīvoja Kazaņas "Ak Bars" un Hantimansijskas "Jugra" komandas, kuras pārstāv latviešu hokejisti Lauris Dārziņš un Edgars Masaļskis.

"Ak Bars" bez savainotā Dārziņa sastāvā savā laukumā ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris", ciešot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Pirmo trešdaļu pēc Kirila Petrova gūtajiem vārtiem mājinieki noslēdza ar rezultātu 1:0 savā labā, taču otrajās 20 minūtēs divus bezatbildes vārtus guva "Baris" spēlētāji Brendons Bočenskis un Naidžels Douss.

Trešajā trešdaļā abas vienības apmainījās gūtajiem vārtiem - vispirms Niko Kapanens panāca 2:2, bet 29 sekundes pirms cīņas beigām uzvaru viesiem nodrošināja Vadims Krasnoslobodcevs.

Kā zināms, Dārziņš oktobra vidū sarauto kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saišu dēļ no aprites izkrita uz četriem mēnešiem.

Savukārt "Jugra" bez savainotā vārtsarga Masaļska sastāvā izbraukumā ar 4:5 (2:2, 0:1, 2:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem, ciešot trešo neveiksmi pēdējos četros mačos.

Uzvaru mājiniekiem pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Dmitrijs Kaļiņins, kurš šajā mačā izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem.

"Jugra" vārtus šajā mačā sargāja Mihails Birjukovs, atvairot 44 pretinieku metienus.

Kā ziņots, Masaļskis laukumā cer atgriezties novembra vidū, kad būs noslēdzies starptautisko spēļu pārtraukums.

Masaļskis nav spēlējis kopš 23.oktobra, kad spēli ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" viņam nācās pamest traumas dēļ.

Pēc šiem mačiem KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 33 punktiem 21 spēlē ieņem ceturto vietu, bet "Jugra" komanda ar 29 punktiem 21 cīņā atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!