Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Habarovskas "Amur" par sava rezultatīvākā aizsarga Aleksandra Osipova došanos uz latvieša Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" komandu saņems 50 miljonus rubļu (880 000 latu), ziņo Krievijas mediji.

Kā zināms, pašlaik Habarovskas komandā notiek ievērojamas izmaiņas gan spēlētāju, gan treneru kolektīva sastāvā.

Dienu iepriekš uz Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto pērnās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Maskavas "Dinamo" trīskārša maiņas darījuma ceļā pārcēlās "Amur" rezultatīvākais uzbrucējs Jakubs Petružaleks no Čehijas, bet ceturtdien par vienības galveno treneri tika iecelts krievu speciālists Jevgēņijs Popihins.

Tagad kļuvis zināms arī par Osipova došanos uz citu klubu.

Pašlaik 23 gadus vecais aizsargs šosezon "Amur" komandas kreklā uz ledus izgāja 42 regulārā čempionāta mačos, kuros guva 12 vārtus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles partneriem.

Osipovs ik maču uz laukuma vidēji pavadīja 24 ar pusi minūtes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks Habarovskas vienībā. Tāpat viņš bija kluba otrs labākais vārtu guvējs aiz Petružaleka.

KHL austrumu konferences kopvērtējumā "Amur" ar 42 spēlēs nopelnītiem 39 punktiem atrodas priekšpēdējā, 11.pozīcijā saglabājot vien ļoti teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!