Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" kontrolējusi cīņu Šveices pilsētā Davosā notiekošā pārbaudes turnīra otrajā spēlē, tomēr nav pratusi uzvarēt, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" piektdien ar rezultātu 1:2 (0:0; 1:0; 0:1; 0:0; 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čehijas augstākās līgas komandai Tršinecas "Ocelārži".

"Principā, spēle jau bija laba. Laukumā darbojāmies agresīvi un labā līmenī. Čehi ļoti agresīvi gāja mums virsū un tas bija ļoti labi. Šādas pārbaudes spēles tam ir ļoti labs treniņš," vienība citē Ankipānu. "Tā kā viņi spēlēja agresīvi un izdarīja spiedienu, arī šādas spēles ir jāmāk uzvarēt. Tas, ko es teicu iepriekš - ir jāuzvar jebkura spēle. Vai tā ir regulārā čempionāta, pārbaudes, vai savstarpējā treniņa spēle - ir jāprot uzvarēt."

"Mēs spēli kontrolējām. Šodien bija daudz momentu, lai gūtu vārtos, bet to nepratām izdarīt. Ir jāmācās spēli salauzt un uzvarēt. Pielaidām bērnišķīgu kļūdu aizsardzībā un zaudējām vārtus," teica treneris. "Ar sastāvu, ko mēģinām iespēlēt, mēs, treneru kolektīvs, esam apmierināti. Šodien spēlēja vairāki ļoti jauni puiši. Čehu komanda noteikti nav nekāda vājā."

"Spēle bija laba, bet šīs spēles, kur rādām labu sniegumu, ir arī jāuzvar. Mačs tiešām bija skatāms un interesants - ātrs, ar daudz momentiem pie abiem vārtiem," līdzīgi teica arī Latvijas vienības vārtsargs Jānis Kalniņš. "Čehi spēlēja savā stilā - ātri un ar labu saspēli. Tā viņi spēlē Čehijas līgā, tā "Mountfield" spēlēja šajā arēnā Špenglera kausā."

Kā vēstīts, šī turnīra ievadā Latvijas komanda ceturtdien ar 3:0 pārspēja Magņitogorskas "Metallurg".

Savukārt sacensību noslēgumā rīdzinieki piektdien tiksies ar turnīra saimnieci "Davos".

KHL čempionātā iestājies teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Rīgas "Dinamo" komandu tur pārstāv Kanādas izlases spēlētājs Karls Stolerijs.

Pēc pārbaudes turnīra Davosā Rīgas "Dinamo" komandai šajā sezonā būs atlikušas vairs tikai divas spēles - 27.februārī viesos pret Minskas "Dinamo" un 1.martā pret Helsinku "Jokerit".

Rīgas "Dinamo" jau labu laiku ir zaudējusi izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā, turklāt komanda pašlaik ir pēdējā vietā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!