Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns pēc mača ar Omskas "Avangard", kurā tika izrauta uzvara pagarinājumā, paslavējis savu spēlētāju raksturu un pašatdevi.

Kā ziņojām, šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0). Vienīgos vārtus guva Ansi Salmela.

"Pateicos puišiem par raksturu un pašatdevi," Ankipānu citē krievu mediji. "Ar gūtajiem vārtiem ir, kā ir. Man ļoti patika komandas atbildes reakcija pēc iepriekšējās spēles, kad nepelnīti zaudējām divus punktus. Paldies spēlētājiem, ka nesalūza un atrada spēkus turpināt cīņu."

Treneris uzslavēja komandas jaunpienācēju Staņislavu Čistovu, norādot, ka uzbrucējam vēl ir nepieciešams laiks, lai iejustos komandā. "Čistovs ilgi nav spēlējis, viņam ir jāiejūtas komandā un spēļu ritmā, jāsaprot, kas notiek un kā mēs "Dinamo" visu darām," teica Ankipāns. "Viņam vajadzīgs laiks, bet Žerdeva un Salmelas piemēri rāda, ka pēc dažām spēlēm jaunpienācēji sāk izskatīties labāk. Taču jau tagad redzams, ka galva un rokas Staņislavam strādā."

"Apsveicu Rīgas "Dinamo" ar uzvaru. Ko tur piebilst? Nav vārtu, var uzvaras, par ko te vispār runāt," strups preses konferencē bija viesu galvenais treneris Andrejs Skabelka.

"Spēles iznākumu, galvenokārt, ietekmēja momentu un skaitliskā vairākuma realizācija," uz to, kas nesanāca spēlē Rīgā, norāda viesu uzbrucējs Andrejs Stasjs. "Spēlēs, kurās ripa ne par ko neiet vārtos, šādi momenti ir jāizmanto simtprocentīgi. Jā, rīdzinieki spēlēja mājās. Es neteikšu, ka viņi bija otrais numurs, jo spēli kontrolējām mēs, vienīgais - nerealizējām savas iespējas. Tajā pašā laikā izlaidām cauri arī pretuzbrukumus. Uz saspringto grafiku neviens neskatās, jo kalendārs visiem vienāds, visiem ir grūti un nevienu neinteresē, cik ilgs ir izbraukums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!