Foto: F64

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns Krievijas medijiem atklājis, ka komandas sastāvs pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas ir gandrīz nokomplektēts, vajadzīgs vairs tikai viens spēlētājs.

"Mums ir savākta laba komanda, meistarības puišiem pietiek," sarunā ar izdevumu "Izvestija" izteicies Ankipās. "Tagad galvenais uzdevums ir noslīpēt komandas spēli, jo sastāvs gandrīz noformēts. Vajadzīgs tikai viens spēlētājs, kas pastiprinātu komandu, un tas būs leģionārs, aizsargs."

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīja pirmssezonas pirmo pārbaudes turnīru Minskā, ko sava jaunā galvenā trenera Sanda Ozoliņa debijā noslēdza bez uzvarām trijās spēles.

"Mēs vienmēr gribam uzvarēt, taču šajā turnīrā galvenais bija pārbaudīt jaunos spēlētājus," norāda Ankipāns. "Aizbraucām ar ļoti jaunu sastāvu, daudz debitantiem, un tagad būs laiks tikt skaidrībā, kā nu kurš sevi parādīja. Mums bija pārbaudes cikls."

"Saprotams, ka zaudēt negribējām, īpaši tik nepatīkami kā otrajā spēlē ar "Jugra", taču mača beigās pārbaudījām ļoti daudz jauno spēlētāju," paskaidro ģenerālmenedžeris. "Viņus izlaida laukumā pēdējās minūtēs un puiši nostresoja. Savukārt pēdējā spēlē ar Minskas "Dinamo" mūsu komanda izgāja laukumā bez 12 pamatsastāva hokejistiem, kas bija priekšnosacījums pamatīgam zaudējumam, jo jaunieši vēl nav gatavi spēlēt tāda līmeņa mačos."

"Pamatsastāvā sezonu iesāks četri jaunie hokejisti, bet negribu nosaukt konkrētus vārdus, – puišiem vēl ir jāpastrādā un jāpierāda savas tiesības tur būt," norāda Ankipāns. "Līdz regulārā čempionāta sākumam mums vēl būs daudz spēļu un iespēju pārbaudīt spēlētāju gatavību."

No 8. līdz 10. augusta Rīgas "Dinamo" aizvadīs pārbaudes turnīru Vācijā, kur tiksies ar Bratislavas "Slovan", "Vitjazj" un "EX Kassel Huskies", bet 13. augustā sāksies tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņa. KHL sezonu rīdzinieki iesāks 22. augustā, izbraukumā tiekoties ar Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!