Foto: DELFI

Ar mērķi 2016./2017.gada sezonā pievienoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātam tiks atjaunots Krievijas klubs Maskavas "Kriļja sovetov", informē vietējie mediji.

Tiek uzsvērts, ka līdz ar Dmitrija Černišenko stāšanos KHL prezidenta amatā līgai uzdots valsts čempionātā atgriezt divas tajā pašlaik nespēlējošas komandas - "Kriļja sovetov" un Maskavas "Spartak".

"Spartak" komanda, kas šosezon KHL turnīrā nepiedalās finansiālo problēmu dēļ, sacensībās plāno atgriezties nākamajā sezonā, bet sezonu pēc tam sekos "Kriļja sovetov" pievienošanās.

Šādu ieceri apstiprinājusi arī "Kriļja sovetov" sporta skolas vadība, sakot, ka tā šādam solim ir gatava. Spēļu aizvadīšanai atjaunojamā kluba rīcībā ir arī sava halle, kurai gan nepieciešama restaurācija.

"Kriļja sovetov" klubs tika dibināts 1947.gadā, bet Krievijas spēcīgāko komandu sabiedrībā nespēlē kopš 2007.gada. Pēcāk 2011.gadā klubs finansiālo problēmu dēļ nevarēja turpināt dalību Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīrā.

Pašlaik "Kriļja sovetov" sporta skola nav pārstāvēta arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Šajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!