Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) lejasgala komandas aktīvi sākušas apstiprināt savu vēlmi palikt līgā – nupat garantijas vēstuli par nākamo sezonu nosūtījusi šīs sezonas pastarīte Hantimansijskas "Jugra".

2017./2018. gada sezonā "Jugra" ieņēma pēdējo vietu gan KHL Austrumu konferencē, gan visā līgā.

"Mēs esam nosūtījuši KHL garantijas vēstuli par dalību nākamajā sezonā, tālākais ir atkarīgs no līgas," kluba ģenerālmenedžeri Jevgeņiju Haceju citē aģentūra "R-Sprot". "Gaidīsim lēmumu līdz 31. martam, ceram uz pozitīvu iznākumu. Paskatieties uz Novokuzņeckas "Metalurg" – klubu izslēdza no KHL un hokeja attīstība reģionā strauji nokritās. Taču olimpiskajā izlasē spēlēja trīs Novokuzņeckas hokeja skolas audzēkņi!"

Kā ziņojām, garantijas vēstules KHL jau nosūtījuši Podoļskas "Vitjazj", kas ieņēma 21. vietu KHL regulārajā čempionātā, un Toljati "Lada", kas palika trešie no beigām, 25. vietā.

Februāra nogalē Krievijas medijos izskanēja ziņas, ka līgu pametīs Rīgas "Dinamo", taču kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis šo informāciju noraidījis.

KHL izstrādājusi īpašu reitingu, kurā hokeja klubi tiek vērtēti gan pēc sportiskajiem, gan ekonomiskajiem kritērijiem, un atbilstoši šim reitingam trīs vājākie klubi pēc sezonas pametīs līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!