Foto: RIA Novosti/Scanpix

Arī pēc sava numerologa nāves bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers, kurš tagad vada citu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas CSKA, turpina iesāktās metodikas, intervijā laikrakstam "Sport Express" pastāstīja pats slovāku speciālists.

Vēl strādājot Rīgas "Dinamo" Šuplers neslēpa, ka viņam daudz palīdzot numerologs Jaroslavs Baco no Prāgas, kurš esot viņa padomnieks. Tagad slovāku speciālists atklājis, ka viņa iecienītais numerologs ir nomiris.

"taču izmantoju viņa metodikas. Viņa darbu turpina sieva un māceklis. Man ir programma, varu izskaitļot visu, kas saistīts ar cilvēku. Ievadu datorā visus datus – un uzreiz bilde ir skaidra," neslēpj Šuplers. "Ir tāda interesanta vācu metodika "face-analyze". Nosūtu fotogrāfiju un saņemu cilvēka pilnu analīzi. Kāds viņam raksturs, izturība...Tiesa, negribēju jau pirmajā gadā šo metodiku izmantot arī Maskavā."

Šuplers ir pārliecināts, ka šī metodika ir pareiza un dod vērtīgus padomus. "Redzams, ja cilvēks ir alkoholiķis.. Metodikas autors paskatīsies uz jūsu ausīm un pateiks tik daudz, ka jūs būsiet šokēts. Kazaņā, piemēram, ir viens profesors – brīnos, ka neviens no Krievijas treneriem pie viņa nav vērsies. Viņš vēl 20 sekundes pirms spēles pateiks, ko spēlē var paveikt hokejists."

Intervijā Šuplers velta diezgan skarbus vārdus saviem bijušajiem audzēkņiem, arī Rīgas "Dinamo" sastāvā, lai gan lepojas ar paveikto. Šuplers nenoliedz, ka neuztur vairs saikni ar Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, jo "negrib viņus traucēt".

"Tiekoties rokas paspiežam. Lepojos, ka Dārziņš ir miljonārs. Pateicoties Rīgai, Hosa kļuva par miljonāru. [Miķelis] Rēdlihs būs miljonārs," saka Šuplers, kurš piebilst, ka pats nav kļuvis par miljonāru. "Varbūt tikai slovāku kronās. Bet atbilde tam ir vienkārša, man nav aģenta."

Šuplers atklāja, ka Rīgas "Dinamo" laikā algā saņēmis 17 000 eiro mēnesī un katru gadu prasījis par 20% lielāku atalgojumu. Pēc Šuplera teiktā, Krievijas hokejā smīkņājot par šādu algu.

Pazīstamais slovāku speciālists ne pārāk labi izteicās par savu audzēkņu attieksmi. NHL spēlējot apmēram 50 Šuplera audzēkņu, taču viņi par savu kādreizējo treneri atceras ļoti reti vai nekad. "Labākie mani audzēkņi – Marians Hosa un Gaboriks. Bija vēl puišeli, kad teica – "Trener, ja spēlēšu NHL, par saviem līdzekļiem uzaicināšu uz ASV. Nedēļu varēsiet atpūsties.". Kā domājiet, cik no šiem 50 cilvēkiem mani ir uzaicinājuši. Nulle. Neviens. Kļūstot par miljonāru, cilvēks visu aizmirst."

"Jūs pareizi teicāt – es nesazinos ar Rīgas spēlētājiem... Man bija dzimšanas diena – lai kāds vismaz piezvanītu...," skarbi piebilst Šuplers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!