Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas no Krievijas Podoļskas "Vitjaz" un Jaroslavļas "Lokomotiv" šovasar grasās aizvadīt pārbaudes spēles ar Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", lai gan vēl joprojām ļoti neskaidra ir šī kluba nākotne.

Kā savā mājaslapā norādījis "Vitjaz" klubs, pārbaudes spēles ar Rīgas komandu tam iecerētas 28.jūlijā un 3.augustā, pa to laiku aizvadot treniņnometni Jūrmalā.

Tikmēr "Lokomotiv" grasās piedalīties tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīrā Rīgā, kas norisināsies no 15. līdz 20.augustam. Šajā turnīrā bez mājinieku komandas grasās piedalīties arī Gagarina kausa fināliste Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies jau 24.augustā, kas būs ātrākais sākums turnīra vēsturē.

Iepriekš maijā pārbaudes spēles ar Rīgas klubu izziņoja arī Novosibirskas "Sibirj" komanda. Cīņām jānorisinās 30. un 31.jūlijā Latvijā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" saskārās ar finanšu nedienām un hokejistiem laikus netika maksāts atalgojums, turklāt vienība otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu. Arī šobrīd kluba nākotne ir neskaidra, turklāt izskanējusi informācija, ka komandas galvenais treneris Artis Ābols varētu kļūt par Toljati "Lada" galveno treneri.

Šobrīd Rīgas klubam palikušas tiesības tikai uz kopumā desmit hokejistiem - līgumi ir spēkā vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, aizsargam Krišjānim Rēdliham un uzbrucējiem Robertam Bukartam, Laurim Dārziņam un Brokam Troteram. Tāpat "Dinamo" saglabā tiesības uz aizsargu Oskaru Cibuļski un uzbrucējiem Andri Džeriņu, Miku Indraši, Kasparu Saulieti un Māri Bičevski, kuriem vienošanās gan ir noslēgušās, bet viņi kā ierobežoti brīvie aģenti nespēja uzrādīt vienošanos ar citu klubu. Līdz ar to sportiskās tiesības uz hokejistiem palika iepriekšējai komandai.

Pagājušajā nedēļā AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pauda, ka lēmums par Latvijas komandas nākotni atlikts vēl par nedēļu. Līdz ar to kādai skaidrībai par to vajadzētu būt šīs nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!