Foto: F64

Rīgas "Dinamo" treneris Artis Ābols pēc zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā Magņitogorskā vietējai "Metallurg" komandai atzina, ka šis zaudējums bija likumsakarīgs, atbilstoši spēles raksturam.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" šīs izbraukuma sērijas trešajā spēlē zaudēja "Metallurg" ar 2:6 (2:2, 0:2, 0:2).

"Nav noslēpums, ka "Magņitka" savās mājās spēlē labi, un ne tikai mājās," pēc mača izteicās rīdzinieku treneris. "Ne velti viņi pamatlaikā zaudējuši vismazāk spēļu. Lai uzvarētu "Metallurg", mums vajadzēja spēlēt savā labākajā, nevis viduvējā līmenī. Līdz ceturtajiem zaudētajiem vārtiem mums vēl bija labi mementi, tai skaitā vairākumā, taču mēs neguvām vārtus. Turklāt spēle pašās beigās mums pavisam izjuka, ielaidām vēl divus vārtus. Likumsakarīgi zaudējām ar 2:6."

Taču savas komandas spēli kopumā Ābols vērtē atzinīgi. "Ja skatāmies uz visām aizvadītajām spēlēm, esmu apmierināts ar to punktu summu, ko esam izcīnījuši," norāda treneris. "Taču tajā pašā laikā ir atsevišķi mači, kuros mēs kaut kādus punktus "sakasām", bet ar komandas spēli es neesmu apmierināts."

"Metallurg" treneris Maiks Kīnens, komentējot uzvaru pār Rīgas "Dinamo", atzina, ka pretiniekiem ir izdevies uztiept savu spēli, taču beigās komanda ir "savākusies". "Sākām spēli ļoti cieši, bet pēc tam pretinieks sāka radīt momentus, bet rīdziniekiem ir spēlētāji, kas labi prot spēlēt uzbrukumā, mainīt spēles gaitu un sagriezt visu kājām gaisā," norāda Kīnens. "Taču otrajā periodā mēs spējām stabilizēt savas darbības laukumā un atkal radīt sev labvēlīgus momentus. Svarīgākais spēles posms bija tas, kad mums piecas reizes pēc kārtas vajadzēja tikt galā ar mazākumu."

Šīs izbraukuma tūres pēdējo, ceturto spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, Čeļabinskā tiekoties ar vietējo "Traktor" vienību. Pēc tam komanda atgriežas mājās un aizvadīs nākamās četras spēles "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!