Foto: stock.xchng

Astanas "Baris" joprojām nav norēķinājušies ar saviem hokejistiem par aizvadīto pavasari, un situāciju ar parādiem tagad sola uzraudzīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība un spēlētāju arodbiedrība, ziņo "Sport Ekspress".

Šādā situācijā Astanas klubs nonācis pirmoreiz, kopš "Baris" spēlē KHL. Kā zināms, viens no priekšnoteikumiem klubu spēlēšanai šai līgā ir parādu neesamība, tāpēc notiekošo turpmāk uzraudzīs gan KHL, gan arodbiedrība.

"Astanā tikos ar pirmssezonas turnīra dalībniekiem, un lielākais pārsteigums bija "Baris" spēlētāju sūdzība par neizmaksātu algu," stāsta hokejistu arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko. "Izrādās, visai komandai joprojām nav samaksāta alga par šā gada aprīli un prēmijas par 2013./2014. gada sezonu. Arodbiedrība jau nosūtījusi klubam vēstuli, kurā prasa paskaidrojumu. Uzsveru, ka līgā ir ļoti strikti noteikumi par parādiem - klubam, kam ir parādi var tikt liegta dalība čempionātā."

"Ja puiši būtu pie mums vērsušies aprīlī vai maijā, šī finansiālā problēma, iespējams, jau būtu atrisināta, taču kluba vadība solīja visu samaksāt līdz brīdim, kad beigsies atvaļinājumi un sāksies pirmssezonas treniņi," skaidro Kovaļenko. "Spēlētāji noticēja, taču nu jau ir augusta vidus, un tālāk par solījumiem viņi nav tikuši. Jau šobrīd jebkurš no spēlētājiem drīkst nākt uz KHL disciplināro komisiju ar iesniegumu un lauzt līgumu ar klubu. Un "Baris" būs jāizmaksā viņiem kompensācija."

Kluba vadība ir informēta par šo situāciju, un skaidro, ka "zināmu iemeslu dēļ" nevar parakstīt vēstuli par konkrētā parāda dzēšanu, bet tas tikšot izdarīts tuvākajā laikā, arodbiedrībai apsolījis kluba prezidents Nurlans Orazbajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!