Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla otrajā cīņā Omskas „Avangard”, spēlējot bez savainotā Georgija Pujaca, savā laukumā ar rezultātu 5:2 (4:0, 1:2, 0:0) pārspēja Magņitogorskas „Metallurg” vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 1-1.

„Avangard” hokejisti uzvaras pamatus ielika jau pirmajā trešdaļā, kad spēles pirmajās 11 minūtēs guva četrus bezatbildes vārtus. Otrajā trešdaļā Omskas komanda izvirzījās vadībā pat ar piecu vārtu pārsvaru, taču „Metallurg” hokejisti divus vārtus mācēja atgūt.

Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Romāns Červenka, bet reizi precīzi bija Jurijs Aleksandrovs, Igors Volkovs un Aleksandrs Frolovs. Tikmēr „Metallurg” vienībā vārtus guva Dmitrijs Obuhovs un Mihails Jakubovs.

Pujacs šajā mačā laukumā vēl nedevās, lai arī ir izņemts no savainoto spēlētāju saraksts. Atgādinām, ka traumu Pujacs guva Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ar Habarovskas "Amur" trešās spēles otrajā periodā, un trešajā trešdaļā viņš laukumā vairs neatgriezās. Tāpat aizsargs izlaida sērijas ceturto un pēdējo spēli, kā arī trešdien neizgāja laukumā Gagarina kausa ceturtdaļfināla pirmajā mačā pret Magņitogorskas "Metallurg" – "Avangard" šajā spēlē zaudēja ar 0:1.

Nākamās divas spēles "Avangard" aizvadīs izbraukumā.

Tikmēr Kazaņas „Ak Bars”, kurai joprojām nepalīdz traumētais Lauris Dārziņš, Austrumu konferences pusfināla otrajā spēlē ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Čeļabinkas „Traktor”, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot zaudētājos ar 0-2.

Aizvadītajā mačā „Ak Bars” spēlētājs Daniss Zaripovs spēles 27.minūtē izvirzīja vadībā savu komandu, bet 11 minūtes vēlāk Andrejs Popovs rezultātu izlīdzināja. Uzvaras vārtus „Traktor” guva pēdējās trešdaļas otrajā minūtē, kad Jevgēnijs Kuzņecovs ar atkārtotu metienu raidīja ripu vārtos.

Nākamās divas spēles norisināsies Kazaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!