Foto: LETA

Baltkrievijas un Kazahstānas hokejistiem gaidāmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā netiks piemērots leģionāru statuss, paziņojusi līga.

Saskaņā ar Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EĀES) līgumu, leģionāru statuss nebūs arī Kirgizstānas un Armēnijas hokejistiem. Tiesa, neviens no šo valstu pārstāvjiem nav kādas KHL vienības sastāvā.

Kā medijiem atzina KHL un Krievijas Hokeja federācijas (FHR) viceprezidents Romāns Rotenbergs, lēmums pieņemts nacionālās izlases interesēs.

"Tas ir pareizs lēmums. Patlaban viss notiek Krievijas hokeja izlases interesēs. Lēmums ilgu laiku netika pieņemts, jo tam ir jāiziet daudzi saskaņošanas posmi. Tiklīdz visi etapi bija pabeigti, lēmums tika pieņemts. Ejam soli pa solim. Domāju, ka pareizi šos noteikumus būtu pieņemt uz vairākiem gadiem, bet tas būs atkarīgs no situācijas," teica Rotenbergs.

Iepriekšējā sezonā Baltkrievijas un Kazahstānas hokejisti arī nebija leģionāru statusā.

Gaidāmajā KHL sezonā vienas Krievijas komandas pieteikumā varēs būt pieci leģionāri, bet ne vairāk kā viens ārzemju vārtsargs.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju Maskavas CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas "Dinamo" pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!