Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošā latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Astanas "Baris" negatavojas atlaist galveno treneri Andreju Nazarovu, piektdien paudis vienības preses sekretārs Oļegs Žurkevičs.

"Šodien komanda aizvadīja plānoto treniņu bez jebkādām izmaiņām tās dalībnieku vidū," portāls "championat.com" citē Žurkeviča izteikumus, kurš atgādinājis žurnālistiem, ka par melīgas informācijas izplatīšanu var nākties "samaksāt lielu naudas sodu un sēsties cietumā". "Jā, mums bijušas dažas grūtas spēles, tomēr "Baris" joprojām atrodas Austrumu konferences sestajā vietā, bet pats galvenais, ka visi ir gatavi cīnīties, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu."

Ceturtdien "Baris" cieta astoto neveiksmi pēc kārtas, ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpjoties Omskas "Avangard" spēlētājiem.

Šis bija pēdējais mačs, kurā "Baris" komandai nevarēja palīdzēt galvenais treneris Nazarovs. Viņš par nekorektu rīcību izpelnījies četru maču diskvalifikāciju. Tomēr Krievijas un Kazahstānas mediji jau cīņas gaitā ziņoja, ka Nazarovs, kurš iepriekš šosezon bija saņēmis arī sešu maču diskvalifikāciju, jau ceturtdien tikšot atlaists. Portāls "vesti.kz" vēstīja, ka viņa vietā amatā atgriezīsies soms Ari Peka Selins, kurš "Baris" un Kazahstānas izlasi vadīja jau iepriekšējā sezonā.

Selins ceturtdien apmeklējis maču ar "Avangard", tomēr viņš paudis, ka tas noticis pēc Kazahstānas vēstniecības ielūguma, jo sestdien Somija svinēs Neatkarības dienu.

"Baris" hokejisti iepriekšējo reizi pie panākuma tika 12.novembrī.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 50 punktiem 35 spēlēs pagaidām diezgan stabili ieņem sesto vietu, bet no tās jau atrāvušās nestabili spēlējošā Ufas "Salavat Julajev", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kā arī pēdējā laikā ļoti labu sniegumu rādošā Novosibirskas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!