Foto: F64

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) zaudēja Pētera Skudras vadītajam Ņižņijnovgorodas klubam "Torpedo".

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešama ilga pēcspēles metienu sērija, kurā kopumā tika veikti 16 metieni, bet izšķirošais precīzais raidījums padevās Vojtekam Volskim.

Bārtulis laukumā pavadīja otro lielāko spēles laiku komandā - 23 minūtes un 21 sekundi. Latvietis izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, bet metienus pa vārtiem neizpildīja.

Doņeckas klubs tādējādi pārtraucis trīs uzvaru sēriju.

Citā spēlē laukumā nedevās uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, bet viņa un savainotā uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Rēdlihs nav devies laukumā pēdējās trīs savas vienības spēlēs pēc kārtas.

Tāpat piektdien laukumā nedevās savainotais uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet līgas līdervienība Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) izbraukumā sagrāva Zagrebas "Medveščak" hokejistus.

Karsums izlaida jau septīto maču pēc kārtas, bet Maskavas "Dinamo" izcīnīja sesto uzvaru sešās šomēnes aizvadītajās cīņās.

Maskavas "Dinamo" ar 82 punktiem 38 spēlēs pašlaik ir Rietumu konferences un visas līgas vadošā komanda, "Donbass" ar 71 punktu 40 mačos ir trešie Rietumos, bet "Lokomotiv" šajā pašā konferencē ar 57 punktiem 37 cīņās ieņem astoto vietu.

Tikmēr "Torpedo" ar 62 punktiem 37 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!