Foto: DELFI
Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) pārliecinoši pieveica Habarovskas vienību "Amur".

Divus vārtus mājinieku labā guva kanādiešu uzbrucējs Naidžels Deivss, bet Aleksejs Ivanovs "Baris" vārtos tika galā ar 31 pretinieku metienu.

Bārtulis darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 21 minūti un 20 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks vienībā. Otrajā trešdaļā latvietis par klupināšanu tika noraidīts uz divām minūtēm, bet mača gaitā izcēlās arī ar vienu bloķētu metienu.

Astanas klubs pie punktiem ticis septiņās spēlēs pēc kārtas, šajā laikā izcīnot piecas uzvaras.

Citviet septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos izcīnīja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg". Mājinieku vārtos Vitālijs Kovaļs tika galā ar visiem 29 metieniem.

Kulda turpina atkopties no savainojuma un šim mačam pieteikts nebija. Viņš laukumā nav devies jau kopš 10.septembra.

Austrumu konferences kopvērtējumā līdere ar 41 punktu 17 spēlēs ir Magņitogorskas "Metallurg" vienība, bet "Salavat Julajev" seko ar 32 punktiem. "Baris" ar 30 punktiem 18 mačos ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!