Foto: LETA

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, aizvadot savu pirmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta maču pēc valstsvienību pārtraukuma, ceturtdien ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) viesos pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg".

Mača rezultātu pirmā perioda 17.minūtē atklāja Aleksejs Ugarovs, bet minūti vēlāk Aleksandrs Kuzņecovs viesu pārsvaru dubultoja. Atlikušajos divos periodos komandas vārtus neguva un ar 2:0 uzvarēja "Admiral".

Vladivostokas vienības vārtsargs Igors Bobkovs atvairīja visas 27 pretinieku komandas mestās ripas.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 58 sekundes, kas bija lielākais laiks starp abu komandu spēlētājiem. Šajā laikā latvietis izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat viņam divi spēka paņēmieni.

Šajā sezonā Bārtulis 27 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un trim piespēlēm.

Abas komandas tikās arī pirms izlašu pārtraukuma, kad pretinieku laukumā ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja "Admiral".

Tikmēr vēl viena Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā komanda Helsinku "Jokerit" no Somijas izbraukumā ar 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris", kas izcīnījusi jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Mača rezultātu spēles ceturtajā minūtē atklāja Dastins Boids, bet divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Romāns Savčenko guva otros vārtus. Arī šajā spēlē vārti otrajā un trešajā periodā netika gūti, tādējādi "Jokerit" piedzīvoja zaudējumu ar 0:2.

Nepārspēts "Baris" rindās šajā mačā bija Slovākijas izlases vārtsargs Jāns Laco, kurš atvairīja visas 33 "Jokerit" komandas mestās ripas.

Kulda šajā mačā nospēlēja tieši 19 minūtes, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu un izprovocētu pārkāpumu.
Tikmēr pamatīgu zaudējumu piedzīvojusi Austrumu konferences līdere Novosibirskas "Sibirj", kas savā laukumā ar 0:7 (0:3, 0:0, 0:4) piekāpās Habarovskas "Amur".

Viesu rindās vārtus guva septiņi dažādi spēlētāji, bet "Amur" vārtsargs Juha Metsola atvairīja visas 27 "Sibirj" hokejistu mestās ripas.
Tāpat uzvaru ceturtdien izcīnīja nākamā Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pretiniece Hantimansijskas "Jugra", kas savā laukumā ar 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Jau vēstīts, ka "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard".

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet "Avangard", neskatoties uz pārsvaru, cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 60 punktiem 29 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, bet "Jokerit" ar 50 punktiem 28 dueļos ir otrā. Savukārt Rīgas "Dinamo" 30 dueļos tikusi pie 36 punktiem, atrodoties priekšpēdējā, 13.pozīcijā, bet no pirmā astotnieka atpaliek par sešiem punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 57 punktu 28 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Admiral" ar 43 punktiem 29 dueļos atrodama septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!