Foto: F64

Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas turpina cīņu par iekļūšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs, pirmdien viesos cieta pamatīgu sagrāvi 1:6 (0:1, 0:2, 1:3) pret Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, samazinot savas izredzes tikt starp astoņām labākajām Austrumu konferences komandām.

"Admiral" KHL regulārajā čempionātā ir atlikušas divas spēles un tā šobrīd joprojām ir septītajā vietā konferencē, taču izredzes tikt Gagarina kausa izcīņā tagad lielā mērā būs atkarīgas arī no konkurentu snieguma.

Aizvadītajā mačā "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, pēc diviem periodiem bija vadībā ar 3:0, bet spēles 51. minūtē panāca arī 5:0 savā labā. Pēc tam "Admiral" iemeta savus goda vārtus, izceļoties Denisam Aleksejevam, bet mača beigās laukuma saimnieki atjaunoja piecu vārtu pārsvaru.

Bārtulis, kurš iepriekš bija ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, šajā mačā atgriezās laukumā, nospēlējot 24 minūtes un 46 sekundes, izdarot piecus metienus pa vārtiem, kas bija trešais lielākais skaits "Admiral" rindās.

Tikmēr uzvarētājiem Pāvels Koļedovs, Andrejs Loktionovs un Alekandrs Poluņins iemeta pa vienai ripai un atdeva pa rezultatīvai piespēlei.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 131 punktu 57 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņā trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tālāk ar 107 punktiem seko "Lokomotiv", kamēr 104 punkti ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", bet pie 102 punktiem tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo" vienība, ko trenē Pēteris Skudra. Sestā ar 100 punktiem ir Minskas "Dinamo". Labākās sešas komandas jau ir nodrošinājušas vietu "play-off" turnīrā.

Savukārt Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 91 punktu 58 mačos ir astotā, par trim punktiem apsteidzot pozīciju zemāk esošo "Soči" vienību, kam ir 88 punkti 57 cīņās.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 58 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, turklāt arī pēc sezonas noslēguma saglabās noslēdzošo vietu konferencē. Līdz sezonas beigām tai ir atlikušas vēl divas spēles, kas notiks savā laukumā.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 122 punkti 58 mačos, kam ar 102 punktiem 56 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas "Avangard". Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", bet par desmit punktiem atpaliek Čeļabinskas "Traktor". Šī četrotne jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr "Admiral" ar 82 punktiem 58 spēlēs ir septītā, bet tikpat punktu ir astotajā vietā esošajai Ufas "Salavat Julajev". Šīs abas komandas par punktu atpaliek no Pekinas "Kuņluņ Red Star", kamēr devītā ar 79 punktiem 57 mačos ir Novosibirskas "Sibirj".

Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 64 punktiem 57 mačos ieņem 13.vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!