Foto: F64

Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" sestdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadīja neveiksmīgu mačā izskaņu, jo četras sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošos vārtus.

"Admiral" savās mājās ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) zaudēja vienai no līgas līderēm Maskavas CSKA, bet Bārtulis šajā mačā laukumā bija gandrīz pusi no cīņas laika.

Uzvaras vārtus viesiem guva Valērijs Ņičuškins, kuram tas bija otrais precīzais metiens spēlē.

Rezultātu atklāja "Admiral", kad desmitajā minūtē precīzs bija Roberts Saboličs, tomēr otrajā trešdaļā Ņičuškins atjaunoja neizšķirtu. Noslēdzošajā periodā atspēlēties jau vajadzēja Vladivostokas hokejistiem, kas arī izdevās, jo piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Džeimss Raits panāca 2:2. Tomēr tikt kaut pie viena punkta laukuma saimnieki nespēja, jo četras sekundes pirms sirēnas uzvaras vārtus iemeta Ņičuškins.

Bārtulim kā ierasts bija liels spēles laiks, jo laukumā viņš pavadīja 27 minūtes un 32 sekundes. Aizsargs četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un pirmajā periodā nopelnīja divas soda minūtes par sitienu ar nūju.

Šosezon Bārtulis 32 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, taču pēdējās 16 spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

"Admiral" piedzīvoja otro neveiksmi pēdējās trīs spēlēs, bet CSKA šī bija otrā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr citā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL līdere Sanktpēterburgas SKA viesos grūtā cīņā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur". SKA labā abus vārtus guva Sergejs Širokovs, uzvaras ripu iemetot cīņas 43.minūtē.

Sanktpēterburgas komanda izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, bet kopš 2.oktobra Znaroka vadītā vienība ir tikusi pie 20 panākumiem un tikai reizi zaudējusi.

SKA ar 93 punktiem 37 mačos ir visas līgas un Rietumu konferences līdere, no kuras astoņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par divām spēlēm vairāk. Savukārt trešā ar 67 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu.

Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 59 punktiem ir piektā, bet pirmo astotnieku ar 58 punktiem noslēdz Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 36 spēlēs ir pēdējā starp Rietumu konferences 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 78 punktiem 37 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 55 punktiem ir sestā, bet Kristapa Sontieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko stūrē Artis Ābols, ar 44 punktiem ir 12. pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!