Foto: F64

Astoņu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs pirmdien pārtrauca latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas ar rezultātu 5:3 (2:1, 0:1, 3:1) izbraukumā pārspēja Zagrebas "Medveščak" spēlētājus no Horvātijas.

56.minūtē trešos vārtus mačā guva Naidžels Douss, izvirzot "Baris" vadībā ar 3:2, bet jau minūti un 15 sekundes vēlāk Paskāls Peletjē panāca izlīdzinājumu. Tomēr vēl pēc nepilnas minūtes Brendons Bočenskis tomēr izrāva panākumu "Baris" komandai, bet pēdējās sekundēs viņš jau ieraidīja ripu tukšos vārtos.

"Baris" izcīnīja pirmo uzvaru kopš 12.novembra, bet tās galvenā trenera amatā atgriezās Andrejs Nazarovs, kurš izcietis četru maču diskvalifikāciju.

Bārtulis šoreiz nospēlēja 16 minūtes un 19 sekundes, izceļoties ar vienu bloķētu metienu,

Citā mačā zaudējumu cieta Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas izbraukumā ar 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) kapitulēja Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo".

Kulda laukumā pavadīja 26 minūtes un 52 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks mačā, izceļoties ar četriem spēka paņēmieniem un diviem bloķētiem metieniem.

Tāpat no Latvijas pārstāvjiem uzvaru izcīnīja Vladivostokas "Admiral" vienība, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) savā laukumā pieveicot Toljati "Lada".

Tikmēr devīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja vēl nesenā Rietumu konferences pastarīte "Soči", kas ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā uzveica Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences kopvērtējumā pa 75 punktiem ir Omskas "Avangard" un Kazaņas "Ak Bars" vienībām, turklāt Kazaņas klubs otrdien kārtējā mačā uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

"Salavat Julajev" ar 58 punktiem 37 spēlēs ieņem ceturto vietu, "Baris" ar 53 punktiem ieņem sesto vietu, bet "Admiral" ar 39 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!