Foto: LETA

Jau astoto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņās ceturtdien piedzīvoja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", turklāt pēc neoficiālas informācijas jau tuvākajās stundās no amata tikšot atbrīvots vienības galvenais treneris Andrejs Nazarovs.

Aizvadītajā mačā "Baris" ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Omskas "Avangard" spēlētājiem, kas guva trešo panākumu pēc kārtas.

Spēles rezultātu 27.minūtē atklāja Aleksandrs Perežogins, bet 56.minūtē punktu mačam pielika Vladimirs Sobotka.

Tikmēr "Avangard" vārtsargs Konstantīns Baruļins atvairīja visus 28 pretinieku raidījumus.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 26 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem.

Šis bija pēdējais mačs, kurā "Baris" komandai nevarēja palīdzēt galvenais treneris Andrejs Nazarovs. Viņš par nekorektu rīcību izpelnījies četru maču diskvalifikāciju. Tomēr Krievijas un Kazahstānas mediji ziņo, ka Nazarovs, kurš iepriekš šosezon bija saņēmis arī sešu maču diskvalifikāciju, jau ceturtdien tiks atlaists. Portāls "vesti.kz" vēsta, ka viņa vietā amatā atgriezīsies soms Ari Peka Selins, kurš "Baris" un Kazahstānas izlasi vadīja jau iepriekšējā sezonā.

"Baris" hokejisti iepriekšējo reizi pie panākuma tika 12.novembrī.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 50 punktiem 35 spēlēs pagaidām diezgan stabili ieņem sesto vietu, bet no tās jau atrāvušās nestabili spēlējošā Ufas "Salavat Julajev", ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kā arī pēdējā laikā ļoti labu sniegumu rādošā Novosibirskas "Sibirj".

Tikmēr "Avangard" ar 72 punktiem 34 mačos ieņem otro vietu Austrumu konferencē, par diviem punktiem atpaliekot no līderes Kazaņas "Ak Bars", kurai ir spēle rezervē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!