Foto: F64

Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" ceturtdien izcīnīja jau ceturto uzvaru pēc kārtas, pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pārspējot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Savukārt "Ņeftehimik šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Ilgu laiku abas komandas cīnījās bez gūtiem vārtiem, taču, kad spēle jau bija otrajā pusē, 33.minūtē vārtus guva "Donbass" hokejists Vāclavs Nedorosts. Šāds rezultāts bija ilgu laiku un šķita, ka "Donbass" izdosies gūt uzvaru pamatlaikā, tomēr pēdējā minūtē "Ņeftehimik" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un guva vārtus - 39 sekundes pirms pamatlaika beigām izcēlās Fjodors Beļakovs.

Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā, bet tajā nevienam spēlētājam gūt vārtus neizdevās.

Savukārt izšķirošo "bullīti" realizēja Maksims Jakuceņs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 13 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks starp abām komandām. Latvietis šajā cīņā izcēlās arī ar diviem bloķētiem metieniem un vienu spēka paņēmienu.

Pie panākuma izdevies tikt arī vēl viena Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Ufas "Salavat Julajev" komandai, kas izbraukumā ar 3:2 (0:0, 0:0, 3:2) pārspēja Maskavas "Spartak".

Zīmīgi, ka visi gūtie vārti šajā mačā tika iemesti trešajā trešdaļā.

Kulda jau trešo maču pēc kārtas komandā aizvadīja ilgāko laiku uz ledus - 21 minūte un 42 sekundes. Pa šīm minūtēm Latvijas sportists tika pie divām soda minūtēm, kā arī izpildīja četrus spēka paņēmienus.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Čeļabinskas "Traktor", kas izbraukumā ar 2:4 (1:1, 1:0, 0:3) piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo".

Dārziņš šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 52 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot.

Savukārt pie uzvaras izdevies tikt latviešu speciālista Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) pārspēja līgas jaunpienācējus Vladivostokas "Admiral".

"Torpedo" šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Pēc panākuma "Donbass" KHL Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem sesto vietu - 53 punkti 31 mačā.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā visaugstāk atrodas "Salavat Julajev" ar 57 punktiem 31 mačā atrodas ceturtajā vietā, bet "Torpedo" atpaliek par pieciem punktiem, taču tai ir cīņa rezervē. Tikmēr "Traktor" ir septītie 44 punktiem 30 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!