Foto: F64

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 3:0, 1:2) pārspēja Bratislavas "Slovan".

Ufas vienība izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un, kā savas divīzijas līdere, atkal pakāpās uz otro vietu Austrumu konferencē.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja "Slovan" kanādiešu uzbrucējs Raiens Gerbats, bet pusotru minūti pirms trešdaļas beigām Vladimirs Tkačovs izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda pirmajā pusē mājinieki 64 sekunžu laikā guva trīs vārtus, ar precīziem metieniem izceļoties zviedram Līnusam Ūmarkam, Georgijam Busarovam un Tkačovam. Trešajā periodā kanādietis Zeks Boičuks un Jurajs Mikušs Ufas komandas pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām soms Tēmu Hartikainens panāca 5:3.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā bloķēja divus metienus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Šosezon aizsargs 39 KHL spēlēs atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, taču decembrī vērsās arbitrāžas tiesā un pēc tam līgumu pārtrauca, vēlāk pievienojoties "Salavat Julajev", kurā tagad ir aizvadījis septiņas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr zaudējumu svētdien cieta Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada", kas bez latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka pieteikumā viesos ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:1, 2:2) piekāpās Astanas "Baris" vienībai. Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Kazahstānas naturalizētais kanādietis Naidžels Douss.

Sotnieks 29.decembrī pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču pēc tam atkal nav spēlējis. Viņš šosezon 15 spēlēs guvis divus vārtus.

Vēl svētdien Novosibirskas "Sibirj" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pārspēja vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Jekaterinburgas "Avtomobilist". Aleksejs Krasikovs "Sibirj" vārtos atvairīja visas 18 pretinieku mestās ripas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 132 punktiem 52 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA. Otrajā vietā ar 118 punktiem 52 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt vien četras spēles.

Tāpat 95 punktus guvusi Helsinku "Jokerit", 93 punktus savākusi Jaroslavļas "Lokomotiv", Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 78 punktiem ieņem astoto pozīciju, bet par punktu mazāk ir devītajā vietā esošajai Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 50 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot 12 punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 86 punktiem ir "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien piektais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām.

Savukārt iepriekš konferences otrajā vietā esošā Omskas "Avangard", kurai ir 84 punkti, nu uzreiz noslīdējusi uz septīto pozīciju.

Vēl aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā "Kuņluņ Red Star" vienība ar 61 punktu ir 11.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!