Foto: LETA

Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda piektdien savās mājās pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vicelīderi Maskavas CSKA un pacēlās uz otro vietu Austrumu konferencē.

"Salavat Julajev" svinēja panākumu ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1), izcīnot ceturto panākumu pēdējos piecos mačos, kamēr pirms tam astoņas uzvaras pēc kārtas uzvarējusī CSKA tagad cieta otro neveiksmi pēc kārtas.

Pirms šīs spēles Ufas komanda Austrumu konferencē bija tikai septītajā vietā, taču Černiševa divīzijas augšgalā ir tik saspringta situācija, ka trīs iegūtie punkti ļāva pakāpties uz pirmo vietu divīzijā un līdz ar to otro pozīciju Austrumu konferencē.

Rezultātu spēles 12.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja Ufas komandas uzbrucējs Envers Lisins, bet 35.minūtē viņš asistēja Iļjam Zubovam, kurš pārsvaru dubultoja.

Noslēdzošajā trešdaļā CSKA komandai piederēja liels pārsvars, jo tā pa mājinieku vārtiem meta 13 reizes, kamēr "Salavat Julajev" atbildēja vien ar trim metieniem, tomēr viesi izcēlās tikai reizi, kad 55.minūtē precīzs bija Mihails Naumenkovs. Beigās Maskavas klubs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču "Salavat Julajev" komanda spiedienu izturēja.

Bārtulis šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 49 sekundes, bloķējot divus pretinieku metienus.

Šosezon aizsargs 38 KHL spēlēs atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, taču decembrī vērsās arbitrāžas tiesā un pēc tam līgumu pārtrauca, vēlāk pievienojoties "Salavat Julajev", kurā tagad ir aizvadījis sešas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 132 punktiem 52 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 118 punktiem seko Maskavas CSKA. Tāpat 95 punktus guvusi Helsinku "Jokerit", 90 punktus savākusi Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ir tikusi pie 84 punktiem. Šīs piecas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Mārtiņš Karsums, ar 75 punktiem atrodas vien devītajā pozīcijā, no pozīciju augstāk esošās Čerepovecas "Severstaļ" atpaliekot par diviem punktiem, piedevām ir aizvadījusi spēli vairāk.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 49 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot deviņus punktus.

Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 83 punktu tagad ir Ufas "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām. Tikmēr līdz šim konferences otrajā vietā esošā Omskas "Avangard", kurai ir 81 punkts, nu uzreiz noslīdējusi uz septīto pozīciju.

Vēl Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība, kuru pārstāv Artūrs Kulda, ar 61 punktu ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, bet pārstāv Kristaps Sotnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!