Foto: DELFI

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien savā laukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzveica pērnās sezonas izslēgšanas spēļu finālisti Kazaņas "Ak Bars".

Zīmīgi, ka ar rezultātu 1:0 spēle noslēdzās arī otrdien, kad "Admiral" savā laukumā uzveica Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada", kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Uzvaras vārtus mājiniekiem pirmā perioda vidū guva Staņislavs Aļševskis.

Savukārt otro "sauso" maču pēc kārtas aizvadīja "Admiral" vārtsargs Ivans Naļimovs, kurš atvairīja visas 24 "Ak Bars" raidītās ripas.

"Admiral" kapteinis Bārtulis laukumā pavadīja 23 minūtes un 53 sekundes, kas bija lielākais rādītājs komandā. Tāpat latvietis visvairāk izdarīja metienus pa vārtiem, piecas reizes mēģinot pārspēt pretinieku komandas vārtsargu. Bārtulis šajā mačā izcēlās arī ar vienu bloķētu metienu un četriem spēka paņēmieniem, arī šajā elementā esot sekmīgākais komandā.

Tikmēr "Lada" viesos ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur".

Pēc Ābola stāšanās galvenā trenera amatā šis bija sestais komandas zaudējums pēc kārtas, bet kopumā vienība nav uzvarējusi deviņās iepriekšējās spēlēs.

Uzvaras vārtus mājinieki guva vien 47 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Jevgēņijs Gračjovs.

Masaļskis šodien palika savas komandas rezervē, bet Ivans Kasutins "Lada" rindās atvairīja 24 no 27 metieniem.

Savā nākamajā mačā "Lada" pirmdien uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Zaudējumu piedzīvoja arī Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Ceturtdienas cīņā "Torpedo" ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem. Uzvaras vārtus piecas minūtes pirms pamatlaika beigām iemeta Dmitrijs Megaļinskis.

Daugaviņš savā otrajā mačā "Torpedo" komandā laukumā aizvadīja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus pa vārtiem, kā arī uzvarēja vienā no trijiem iemetieniem.

Kā zināms, Skudra šajā mačā nevarēja atrasties uz "Torpedo" soliņa diskvalifikācijas dēļ, jo iepriekšējā cīņā par tiesnešu aizskaršanu viņš tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Mačā starp ļoti ambiciozām vienībām ceturtdien Somijas komanda Helsinku "Jokerit" ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) mājās apspēlēja pašreizējo čempioni Sanktpēterburgas SKA, kas joprojām atrodas tikai Rietumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā. Uzvaras vārtus 43.minūtē iemeta Jani Rita.

Panākumu guva arī līgas līdere Maskavas CSKA, kas ar savā laukumā 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 1:0) tikai pagarinājumā uzveica Kazahstānas vienību Astanas "Baris". Uzvaras vārtus iemeta Aleksandrs Radulovs, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles un atgriešanās līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Savukārt viena no Austrumu konferences spēcīgākajām vienībām Omskas "Avangard" izbraukumā ar 4:3 (3:2, 0:1, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ". Šajā mačā uzvaras vārtus guva pieredzējušais čehu uzbrucējs Martins Erats.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ceturtdien pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pieveica Maskavas "Spartak". Šī bija pirmā spēle šosezon, kurā Rīgas "Dinamo" uzvarēja pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Tāpat rīdzinieki pirmoreiz šosezon izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 34 punktiem 16 dueļos ir CSKA komanda, kurai trīs punktus zaudē "Jokerit", bet trešā ar 30 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība, ko trenē Harijs Vītoliņš.

"Torpedo" ar 26 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, bet Rīgas "Dinamo" ar 21 punktu 16 mačos pakāpusies uz desmito vietu, tomēr no labāko astotnieka joprojām atpaliek par trim punktiem.

Tikmēr Austrumu konferences līderpozīciju ar 31 punktu 16 mačos atguvusi "Avangard" komanda. Otrā ar 28 punktiem ir Hantimansijskas "Jugra", kas ceturtdien ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Minskas "Dinamo", bet otrais lielākais punktu skaits ir trešajā pozīcijā esošajai Novosibirskas "Sibirj", kas tikusi pie 30 punktiem.

"Admiral" 16 spēlēs iekrājusi 25 punktus, kas tai dod sesto pozīciju, kamēr "Lada" ar astoņiem punktiem ir pārliecinoši pēdējā, 14.pozīcijā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!