Foto: F64

Latvijas hokejists Oskars Bārtulis trešdien nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba Vladivostokas "Admiral" komandu no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Admiral" hokejisti viesos ar 2:4 (0:1, 0:3, 2:0) zaudēja Ufas "Salavat Julajev" komandai, piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējos piecos mačos, kamēr mājinieki pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Bārtulis tika pie pirmā rezultativitātes punkta šajā sezonā, kuras sākumā viņš vairākas spēles izlaida smadzeņu satricinājuma dēļ, taču pēc tam spēja palīdzēt Latvijas izlasei 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā gan ceļazīme uz Phjončhanu netika izcīnīta.

"Salavat Julajev" bija labāka pirmajos divos periodos, jo īpaši otrajā, kad guva trīs vārtus, panākot pārsvaru 4:0. Pēdējā trešdaļā "Admiral" aktivizējās un 47.minūtē iemeta pirmos vārtus, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Bārtulis skaitliskajā vairākumā asistēja Sergejam Barbaševam, iemeta arī otru ripu. Tomēr izglābties no neveiksmes viesi nespēja.

"Admiral" kapteinis Bārtulis spēlēja 24 minūtes un četras sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks Vladivostokas vienībā. Viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Šosezon četros KHL mačos Bārtulis ir ticis pie vienas rezultatīvas piespēles un divām soda minūtēm.

"Admiral" zaudēja sesto reizi deviņos šosezon aizvadītos mačos ar desmit punktiem ieņemot 11.vietu Austrumu konferencē. Tikmēr "Salavat Julajev" ir par punktu vairāk un Austrumu konferencē viņi ir devītie.

Savukārt Austrumu konferences līderi ir Omskas "Avangard" ar 18 punktiem, no kuras divus punktus atpaliek Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg".

Rietumu konferencē pirmajā vietā ar 24 punktiem deviņos mačos atrodas Maskavas CSKA, kam ar 17 punktiem astoņās spēlēs seko Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 19 punktiem deviņās cīņās ir latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Jau ziņots, ka ļoti neveiksmīgi KHL sezonu ir sākusi Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", kas septiņos mačos ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru, divus punktus par uzvaru pēcspēles metienu sērijā nopelnot tieši pret "Salavat Julajev". Rīdzinieki ir pēdējā vietā ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!