Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargu Oskara Bārtuļa un Artūra Kuldas pārstāvētās komandas attiecīgi Vladivostokas "Admiral" un Helsinku "Jokerit" sestdien svinēja svarīgas uzvaras cīņā par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā.

"Admiral" mājās ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Bratislavas "Slovan", tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, bet "Jokerit" mājās rezultatīvā cīņā ar 6:5 (1:1, 3:2, 2:2) pieveica Hantimansijskas "Jugra" hokejistus, izcīnot vien trešo uzvaru šogad aizvadītajās desmit spēlēs.

Vladivostokā mājinieki abus vārtus guva pirmajā periodā, kad ar 26 sekunžu intervālu precīzi bija Andrejs Sigarjovs un Dmitrijs Sajustins.

"Slovan" otrajā trešdaļā vienu ripu atspēlēja, tomēr izglābties nespēja.

Bārtulis ar rezultativitāti neizcēlās, bet spēlēja 25 minūtes un 14 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un izdarot vienu spēka paņēmienu.

Šosezon "Admiral" kapteinis Bārtulis 49 mačos guvis divus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

"Admiral" ar 78 punktiem 54 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, devītajā vietā un ārpus "play-off" zonas esošo Novosobirskas "Sibirj" vienību apsteidzot par pieciem punktiem.

Zīmīgi, ka pēc "Admiral" sestdien gūtās uzvaras oficiāli izredzes tikt "play-off" izcīņā zaudēja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols.

"Lada" ar 61 punktu 55 mačos ir 13.vietā konferencē, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 16 punktiem, tāpēc labāko astotnieku pat teorētiski pēdējās piecās spēlēs nevar panākt.

Tikmēr "Jokerit" cīņas pirmajā pusē divas reizes atspēlēja vienu vārtu deficītu, pēc tam paši panāca 4:2 un 5:3, tomēr ļāva "Jugra" komandai 57.minūtē panākt neizšķirtu 5:5. Tiesa, pirmspēdējā minūtē Peka Jormaka realizēja skaitlisko vairākumu, nodrošinot sev "hat-trick" un ļaujot "Jokerit" komandai svinēt laimīgu uzvaru.

Kulda ar rezultativitāti neizcēlās, bet nospēlēja 18 minūtes un 25 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, izdarot trīs spēka paņēmienus un nopelnot mājiniekiem vienu vairākumu.

Šosezon Kulda 38 spēlēs vārtus nav guvis, deviņas reizes asistējot partneriem.

"Jokerit" izcīnītā uzvara un trīs punkti ļāva komandai atgriezties Rietumu konferences labāko astotniekā. Somijas galvaspilsētas komandai ir 82 punkti 54 mačos, par diviem punktiem apsteidzot "Soči" komandu, kura tagad ir uzreiz aiz "play-off" robežas.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas jau pagājušajā nedēļā zaudēja izredzes tikt "play-off", sestdien mājās ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu, kaut pamatlaikā uzvaru izlaida vien sešas sekundes pirms trešā perioda beigām.

Rīdzinieki, kas pēdējās piecās spēlēs guvuši četras uzvaras, ar 54 punktiem 55 spēlēs joprojām ir Rietumu konferences noslēdzošajā vietā starp 14 komandām.

Rīgas "Dinamo" ieņem 29.vietu līgā starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg", bet no pozīciju augstāk esošās Hantimansijskas "Jugra" joprojām atpaliekot par pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!