"Sausās" uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien izcīnīja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" un Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība ar uzbrucēju Miķeli Rēdlihu ierindā.

Aizvadītajā mačā "Donbass" ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus. Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Čehijas izlases aizsargs Jans Kolāržs, bet punktu mačam priekšpēdējā minūtē pielika Maksims Jakuceņa.

Bārtulis šoreiz laukumā pavadīja 16 minūtes un 14 sekundes.

Šī bija "Donbass" komandas sestā uzvara pēdējos septiņos mačos.

Tāpat "sauso" uzvaru, bet vēl nerezultatīvākā cīņā guva "Lokomotiv" vienība, kas ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) tikai pagarinājumā uzveica Čehijas komandu Prāgas "Lev". Vienīgos vārtus pagarinājuma pirmajā minūtē guva Sergejs Plotņikovs.

Rēdlihs laukumā pavadīto 16 minūšu un desmit sekunžu laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Citā mačā pirmo uzvaru izbraukumā šosezon izcīnīja Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo", kas ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

Savukārt neveiksmi cieta līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA, kas ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) izbraukumā piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem. Nākamo maču SKA svētdien jau aizvadīs Rīgā ar vietējiem "Dinamo" hokejistiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Donbass" komanda ar 59 punktiem 34 spēlēs ieņem piekto vietu, par trim punktiem atpaliekot no CSKA un Rīgas "Dinamo" vienībām. Tāpat 59 punkti ir arī sestajā vietā esošajai "Lev" komandai.

Savukārt "Lokomotiv" ar 52 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!