Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis sestdien aizvadīja lielu spēles laiku, bet viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā.

"Admiral" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) atzina Omskas "Avangard" pārākumu.

Vladivostokas kluba kapteinis Bārtulis spēlēja 23 minūtes un 11 sekundes, kas bija ilgākais laiks mājinieku rindās, reizi meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un savai komandai nopelnīja vienu skaitlisko vairākumu.

"Admiral" spēles 25.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja rezultātu, kad precīzs bija Džeimss Raits, bet 34. minūtē "Avangard", arī izmantojot skaitlisko pārsvaru, atjaunoja neizšķirtu.

Savukārt uzvaras vārtus viesi guva 44. minūtē pēc Aleksandra Perežogina precīza metiena.

"Admiral" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos, bet "Avangard" šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas, kas komandai ļauj ieņemot otro vietu Austrumu konferencē.

Šosezon Bārtulis 27 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Vēl vienā spēlē Habarovskas "Amur" savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Novokuzņckas "Metallurg", sagādājot KHL pastarītei piekto neveiksmi pēc kārtas.

"Amur" labā vārtus guva Aleksejs Bivaļcevs un Tomāšs Zohorna, bet vārtsargs Juha Metsola atvairīja 20 pretinieku metienus.

Vēlāk sestdien spēli aizvadīs arī Rīgas "Dinamo", kas viesos tiksies ar Zagrebas "Medveščak" vienību.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 79 punktiem 32 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet 72 punkti 33 mačos ir Maskavas CSKA rēķinā. Tikmēr trešā konferencē ar 60 punktiem 31 cīņā ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, kamēr Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dinamo" ar 49 punktiem ir sestā, bet tikai vienu punktu atpaliek Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 31 mačā ir pēdējā starp konferences 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 17 punktiem.

Austrumu konferencē vadībā ar 65 punktiem 31 spēlē atrodas Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Avangard" ir par punktu mazāk 33 spēlēs. "Admiral" ar 45 punktiem ir septītie, bet 11.vietu ar 38 punktiem ieņem Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!