Foto: DELFI

Ar lielu spēles laiku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien izcēlies latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, palīdzot Kazahstānas klubam Astanas "Baris" tikt pie uzvaras.

"Baris" hokejisti izbraukumā ar 5:4 (1:1, 1:3, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

Lai gan dueļa pirmajā pusē "Baris" vienība divreiz izvirzījās vadībā, tā pēc otrās trešdaļas bija nonākusi iedzinējos ar 2:4. Tiesa, trešā perioda pirmajās trīs minūtēs Dastins Boids un Brendons Bočenskis panāca 4:4, bet pagarinājumā vārti netika gūti. Cīņai turpinoties pēcspēles metienu sērijā, uzvaras "bullīti" iemeta Romāns Starčenko.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 17 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Pa šo laiku latvietis veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, bet devītajā minūtē par pretinieka turēšanu nopelnīja "bullīti" uz savas komandas vārtiem, ko realizēja Pjotrs Hohrjakovs.

Jau vēstīts, ka pie uzvarām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačos pirmdien tika Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda.

"Torpedo" vienība vēsturiskā mačā izbraukumā ar 3:2 (0:1, 3:0, 0:1) pieveica Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Uzvarētāju labā visus trīs vārtus otrajā periodā guva Vojteks Volskis, tādējādi izceļoties ar "hat-trick". Zīmīgi, ka viņš šīs trīs ripas sāncenšu vārtos raidīja tikai vienas minūtes un 46 sekunžu laikā, kas ir jauns KHL rekords.

"Torpedo" komanda nu izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Savukārt Kuldas pārstāvētā "Salavat Julajev" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Hantimansijskas "Jugra" hokejistus.

Kulda turpina atkopties no savainojuma un šim mačam pieteikts nebija.

Pateicoties panākumam, "Salavat Julajev" šobrīd atrodas uz piecu uzvaru takas.

Pirmdien KHL čempionātā tikmēr kritis vēl viens rekords. Čerepovecas "Severstaļ" komandas hokejists Jurijs Trubačovs, kurā viņa pārstāvētā komanda vienā izbraukumā ar 7:3 (2:1, 2:0, 3:2) uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", pirmajā trešdaļā pamanījās gūt divus vārtus astoņu sekunžu laikā, kas arī šajā līgā ir vēl nebijis sasniegums.

Pie kārtējās uzvaras šosezon izdevies tikt arī Maskavas CSKA hokejistiem, kuri izbraukumā ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pārspēja Habarovskas "Amur".

Abus vārtus Maskavas vienības labā šajā duelī guva Francijas izlases uzbrucējs Stefāns da Kosta.

"Amur" komanda piedzīvojusi jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

Pie kārtējās pārliecinošās uzvaras šosezon tikusi Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 7:2 (1:0, 3:1, 3:1) sagrāva Bratislavas "Slovan" no Slovākijas.

Sanktpēterburgas kluba sastāvā ar "hat-trick" izcēlās Artjoms Panarins, bet divus vārtus guva Romāns Červenka.

Līgas līderu godā atrodas SKA un CSKA komandas, kas 14 cīņu laikā tikušas pie 39 punktiem. Šīs abas vienības ir līderes arī Rietumu konferencē.

Tikmēr "Torpedo" ar 23 punktiem 14 spēlēs pakāpusies uz Rietumu konferences piekto vietu, kamēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 13 mačos iegūtiem 15 punktiem ir 11.vietā.

Austrumu konferencē līdere ar 14 dueļos izcīnītiem 35 punktiem ir pašreizējā līgas čempione Magņitogorskas "Metallurg", no kuras par sešiem punktiem atpaliek Omskas "Avangard". "Salavat Julajev" tikmēr ar 26 punktiem ir ceturtā, kam ar 21 punktu seko "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!