Foto: LETA

Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis pirmdienas vakarā izcēlies ar rezultatīvu piespēli sevis pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Doņeckas "Donbass" sagrāvē pār Omskas "Avangard".

"Donbass" savā laukumā apspēlēja "Avangard" ar 6:1 (4:0, 1:1, 1:0).

Jau pirmajā trešdaļā Doņeckas klubs pamanījās gūt četrus vārtus un izšķirt mača likteni, savukārt Bārtulis rezultatīvi piespēlēja Jevgēņijam Dadonovam trešo vārtu guvumā.

Latvietis kopumā laukumā pavadīja 20 minūtes un 17 sekundes, spēlējot vienības otrajā aizsargu pārī.

Šīs sezonas 11 mačos Bārtulis vienreiz pārspējis pretinieku vārtsargu un veicis trīs rezultatīvas piespēles, bet rezultativitātes punktus viņš ieguvis jau divās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr pie minimālas uzvaras tikusi Hantimansijskas "Jugra", ko pārstāv latviešu aizsargs Guntis Galviņš.

"Jugra" izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Maskavas "Spartak" spēlētājus, bet vienīgos vārtus mača 47.minūtē guva zviedrs Jūnass Andersons.

Šajā mačā Galviņš darbojās Hantimansijskas komandas pirmajā virknējumā, laukumā pavadot 17 minūtes un 40 sekundes un izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Donbass" ar 19 punktiem 11 mačos ir augstajā trešajā vietā, bet "Jugra" Austrumu konferencē ieņem septīto vietu - 15 punkti desmit spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!