Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēlei, taču viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" savā laukumā ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) piekāpās Habarovskas "Amur" vienībai.

"Admiral" cieta septīto zaudējumu pēdējās deviņās spēlēs.

Mača rezultātu spēles astotajā minūtē ar precīzu metienu vārtu tālajā stūrī atklāja latvieša komandas biedrs Džeimss Raits, bet nepilnas astoņas minūtes vēlāk Antons Krisanovs netraucēti tika līdz vārtu priekšai un panāca izlīdzinājumu. Trešā perioda desmitajā minūtē Krisanovs izvirzīja vadībā viesus, bet četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Sajustovs pēc Bārtuļa piespēles panāca 2:2.

Tiesa, mājinieku prieki bija īsi, jo minūti vēlāk Igors Rudenkovs pēc nepārliecinošas mājinieku vārtsarga darbības vēlreiz izvirzīja vadībā viesus. Pamatlaika pēdējā minūtē "Admiral" tika pie vairākuma, taču neizmantoja to un cieta zaudējumu ar 2:3.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 36 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais laiks starp abu komandu laukuma spēlētājiem. Šajā laikā "Admiral" kapteinis pa vārtiem meta sešas reizes, būdams aktīvākais spēlētājs šajā mačā.

Bārtulis šosezon 40 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā KHL mačā uzvaru izcīnījusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

"Torpedo" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:2, 1:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz", uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Jonam Nūrmanam.

Daugaviņš izlaida trešo "Torpedo" spēli pēc kārtas.

Citā KHL spēlē zaudējumu cieta līgas vicelīdere Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Uzvaras "bullīti" viesiem realizēja Andrejs Loktionovs.

Vēstīts, ka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien viesos ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) piekāpās Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" komandu, ar kuru spēkosies arī otrdien.

Vārtus "Jokerit" labā guva Sakari Salminens, Braiens O'Nīls un Tommi Huhtala, bet "sauso" uzvaru "Jokerit" rindās izcīnīja vārtsargs Raiens Zapolskis, kurš atvairīja visas 15 rīdzinieku mestās ripas.

Artūrs Kulda šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa "Dinamo" vārtiem.

Kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas līderei Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA ir 103 punkti 41 mačā, par pieciem punktiem apsteidzot Maskavas CSKA vienību, tomēr tā ir aizvadījusi par trim cīņām vairāk. "Torpedo" ar 81 punktu ir trešā, sesto vietu ar 71 punktu ieņem Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr septītā ar 69 punktiem ir "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šīs konferences kopvērtējumā ar 37 punktiem 42 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas tā atpaliek par 29 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 90 punktiem 43 mačos atrodas Gagarina kausa čempione Magņitogorskas "Metallurg", astotā ar 61 punktu ir "Admiral", bet 14.vietā ar 49 punktiem atrodama Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!