Foto: Kadrs no video
Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis savā debijas mačā svētdien palīdzēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas klubam Astanas "Baris" ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pagarinājumā pieveikt Novokuzņeckas "Metallurg".

Vienīgos vārtus mačā 64.minūtē "Baris" komandas labā guva Brendons Bočenskis.

Bārtulis, kurš "Baris" sastāvam pievienojās vien pirms pāris dienām, savā debijas mačā uzreiz nospēlēja 25 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā izcēlās ar četriem metieniem.

Kā zināms, Astanas klubs ar 27 gadus veco hokejistu noslēdzis līgumu uz vienu sezonu.

Bārtuļa iepriekšējās divās sezonās pārstāvētais KHL klubs Doņeckas "Donbass" no Ukrainas valstī nestabilās situācijas dēļ šajā sezonā čempionātā nespēlē. Sezona raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem.

"Baris" komandas galvenais treneris ir iepriekš "Donbass" vienībā strādājušais Andrejs Nazarovs, kurš gan pašlaik turpina izciest sešu spēļu diskvalifikāciju.

Bārtulis "Donbass" rindās 105 spēlēs iekrāja sešus vārtus, 14 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā "Flyers" izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Tāpat Bārtulis savas karjeras laikā spēlējis Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Monktonas "Wildcats" un Keipbretonas "Screaming Eagles", bet vēl pirms tam vienu sezonu aizvadīja arī Krievijas komandas Maskavas CSKA jaunatnes sistēmā.

Aizsargs Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Baris" ar 13 punktiem deviņos mačos ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!