Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis piektdien ar uzvaru pagarinājumā debitēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas "Salavat Julajev" sastāvā.

"Salavat Julajev" viesos ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja KHL pastarīti Hantimansijskas "Jugra", kas līdz ar viena punkta iegūšanu uz KHL kopvērtējuma pēdējo pozīciju nobīdīja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks.

Pagājušajā nedēļā tika izbeigts Bārtuļa līgums ar citu KHL vienību Vladivostokas "Admiral", kas nonākusi finansiālās grūtībās. Šonedēļ viņš parakstīja līgumu ar Ufas klubu.

Bārtulis savā debijā "Salavat Julajev" vienībā laukumā pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un tika pie divām soda minūtēm.

Bārtulis šosezon viņš 33 spēlēs atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc piektdienas mača "Jugra" kontā ir 39 punkti, Hantimansijskas vienībai līgas kopvērtējuma tabulā par punktu apsteidzot Rīgas "Dinamo", kas šodien noslēdza dalību prestižajā Špenglera kausa izcīņā. Tiesa, rīdziniekiem ir divi mači rezervē, turklāt par vienu uzvaru pamatlaikā vairāk.

Tikmēr uzbrucējs Mārtiņš Karsums bija aktīvs Maskavas "Dinamo" zaudējumā 3:4 (1:3, 0:1, 2:0) viesos pret Jekaterinburgas "Avtomobilist".

"Avtomobilist" pēc uzvaras kļuva par Austrumu konferences līderi.

Karsums 13 minūtēs un 31 sekundē izpildīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja trīs metienus, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Latviešu uzbrucējs šosezon 26 spēlēs guvis divus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Karsums decembra sākumā atgriezās laukumā pēc traumas izdziedēšanas un aizvadīja divus mačus, bet pēc tam Maskavas klubs latvieti atkal ievietoja savainoto spēlētāju sarakstā, viņam izlaižot arī nākamās piecas cīņas. Trešdien viņš atkal atgriezās laukumā.

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda piektdien izpildīja trīs spēka paņēmienus, bet viņa pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" izbraukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Vladivostokas "Admiral", kam tas bija piektais zaudējums pēc kārtas.

Kulda šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 43 sekundēs metienus pa vārtiem neveica, bet bloķēja trīs pretinieku raidījumus.

Kulda šosezon 37 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Admiral" pašlaik piedzīvo finansiāli grūtus laikus, turklāt šonedēļ tā no amata atbrīvoja zviedru speciālistu Frēdriku Stilmanu, kura vietā galvenā trenera postenī stājies Andrejs Razins. Finansiālo problēmu dēļ vienību nesen atstāja pieci spēlētāji, kuru vidū bija arī kapteiņa amatā esošais latviešu aizsargs Bārtulis.

Tikmēr Kazaņas "Ak Bars" viesos ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) zaudēja Novosibirskas "Sibirj", nenosargādama Austrumu konferences līderpozīciju. Vēl no Austrumu konferences vadošajām komandām Ņižņekamskas "Ņeftehimik" viesos pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pārspēja Omskas "Avangard".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 114 punktiem 45 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 101 punktu 44 spēlēs seko Maskavas CSKA, abām komandām jau nodrošinot vietu "play-off" spēlēs. Tikmēr trešā ar 87 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums, ar 69 punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt konferences un līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot sešus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 83 punktiem atrodas Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda, otrā ar 74 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi pa 82 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rēķinā.

Tikmēr "Salavat Julajev" ar 72 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 53 punktiem ir 11.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 42 punktiem ir Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!