Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis nezina, ko pirmajā gadā gaidīt no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), tāpēc kā savu galveno mērķi viņš izvirzījis palīdzību Doņeckas "Donbass" komandai iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Kā ziņots, Bārtulis līgumu ar "Donbass" komandu oficiāli noslēdza pirmdien. Sarunā sportists apstiprināja, ka tas noslēgts uz vienu gadu.

"Pagaidām mani viss šeit apmierina - komandā dara visu, lai spēlētājiem būtu jādomā tikai par hokeju. Esmu ļoti apmierināts," pastāstīja sportists. "Šī ir mana pirmā komanda KHL, tāpēc nevaru salīdzināt, bet treniņi šeit ir ļoti augstā līmenī. Tas, ka komanda KHL spēlēs pirmo gadu, nav redzams."

"Pirmajā gadā mums vajadzētu tikt Gagarina kausā," Bārtulis stāstīja par saviem mērķiem. "Es pats nezinu, ko gaidīt no šīs līgas, tāpēc nospraust citus mērķus ir grūti - galvenais palīdzēt komandai un spēlēt pēc iespējas labāk."

Bārtulis pastāstīja, ka "Donbass" variants pirmoreiz parādījies jau augusta pirmajā pusē, savukārt par citiem variantiem, kas viņam bijuši, spēlētājs nevēlējās izteikties.

Kā ziņots, Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet šovasar "Flyers" izpirka viņa līgumu.

"Gāja arī kaut kādas runas par atgriešanos Ziemeļamerikā, tomēr iespējamais lokauts visu padarīja vēl neskaidrāku," stāstīja aizsargs. "Tad būtu bijis jāgaida, bet palaist garām šo variantu vairs nevēlējos."

"Protams, pilnībā atmetis roku Ziemeļamerikai neesmu. Pagaidām koncentrējos darbam šeit, bet hokejā notikumi var pavērsties visādi," piebilda Bārtulis.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs "Flyers" fārmkluba Adirondakas "Phantoms" sastāvā, kurās tika pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs līdz šim aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka Stenlija kausā viņš laukumā devies vienīgi finālsērijas ietvaros.

Tāpat Bārtulis savas karjeras laikā spēlējis Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Monktonas "Wildcats" un Keipbretonas "Screaming Eagles", bet vēl pirms tam vienu sezonu aizvadīja arī Krievijas komandas Maskavas CSKA jaunatnes sistēmā.

"Donbass" komanda šajā sezonā debitēs KHL čempionātā un spēlēs vienā divīzijā ar Rīgas "Dinamo", čempionvienību Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Ukrainas kluba vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, bet galvenais treneris - Latvijā labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers.

Jaunā KHL sezona sāksies 4.septembrī, bet "Donbass" pirmo maču aizvadīs divas dienas vēlāk, kad izbraukumā sacentīsies ar citu līgas jaunpienācēju "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!