Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis trešdien guva trešos vārtus pēdējās četrās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs, tomēr viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda cieta trešo neveiksmi pēc kārtas.

Aizvadītajā cīņā "Admiral" izbraukumā ar 5:6 (1:1, 2:2, 2:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās vienai no līgas līderēm Omskas "Avangard".

Bārtulis 35.minūtē panāca izlīdzinājumu 3:3, kad saņēma ripu pie tālā stabiņa un ieraidīja to jau tukšos vārtos. Kaut trešās trešdaļas ievadā "Admiral" izvirzījās vadībā ar 5:3, turklāt piektos vārtus guva laikā, kad tieši latviešu aizsargs atradās uz noraidīto spēlētāju soliņa, "Admiral" iemeta divas ripas 47 sekunžu laikā, panākot 5:5 un pagarinājumu.

Tomēr pēcspēles metienos viesi nodrošināja panākumu ar rezultātu 2:0.

"Avangard" rindās pa diviem vārtiem iemeta Deniss Paršins un Sergejs Širokovs, bet "Admiral" rindās ar identisku sniegumu izcēlās Aleksandrs Kuzņecovs, kurš turklāt vienus no vārtiem guva skaitliskajā mazākumā.

Kopumā šajā spēlē Bārtulis laukumā pavadīja iespaidīgu 31 minūti un 45 sekundes, turklāt trešajā trešdaļā viņš nospēlēja gandrīz 13 minūtes. Latviešu aizsargs realizēja vienu no trim metieniem, kā arī izcēlās ar trim bloķētiem raidījumiem.

Šīs sezonas 19 spēlēs Bārtulis nu guvis četrus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, turklāt pēdējos trijos mačos viņš atzīmējies ar trim vārtiem un vienu piespēli.

"Admiral" trešais zaudējums pēc kārtas seko pēc četru uzvaru sērijas.

Uzvaru trešdien guva pēdējā laikā ne pārāk sekmīgi spēlējošā Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) pieveica Magņitogorskas "Metallurg".

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta aizsargs Topi Jākola.

Kulda šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un trīs sekundes, izceļoties ar diviem metieniem, divām soda minūtēm un diviem spēka paņēmieniem.

Tikmēr kārtējo "sauso" panākumu izcīnīja lieliski spēlējošā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Čeļabinskas "Traktor".

Šī "Lokomotiv" komandai bija astotā uzvara pēc kārtas, turklāt šajā laikā pieci mači noslēgti, neielaižot nevienu ripu, ieskaitot pēdējie trīs. Zīmīgi, ka šoreiz "Lokomotiv" vārtos bija stājies nevis pamatvārtsargs Aleksejs Murigins, bet gan viņa dublieris Vitālijs Koļesņiks, kurš atvairīja visus 18 pretinieku raidījumus.

Kā zināms, "Lokomotiv" vienības vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savu nākamo maču nākamajā otrdienā aizvadīs tieši ar "Lokomotiv", bet Jaroslavļas klubam līdz tam vēl gaidāmas divas spēles.

Savukārt vienu no retajiem panākumiem trešdien izcīnīja šosezon neveiksmīgi spēlējošā čempione Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveica Maskavas "Spartak".

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" trešdien nenoturēja divu vārtu pārsvaru un ar 3:5 (2:1, 1:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem, ciešot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 38 punktiem 22 mačos atguvusi līderpozīciju, bet "Admiral" ar 32 punktiem 21 spēlē atrodas septītajā vietā.

Tikmēr Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 44 punktiem 21 spēlē ir "Lokomotiv", kas no tuvākajiem sekotājiem jau ir vairāk nekā vienas uzvaras attālumā.

"Jokerit" komanda ar 37 punktiem 19 mačos ieņem otro vietu konferencē, tomēr tai ir vien ceturtais lielākais punktu skaits, Rīgas "Dinamo" ar 24 punktiem 21 cīņā atrodama priekšpēdējā, 13.pozīcijā, turklāt pirmais astotnieks jau ir sešu punktu attālumā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!