Foto: LETA

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis papildinājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstāna kluba Astanas "Baris" rindas, informē komandas mājaslapa internetā.

Informācija, ka Bārtulis varētu pievienoties "Baris" komandai izskanēja aizvadītajā nedēļā, bet tagad tas noticis oficiāli. Līgums ar latviešu aizsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Kā zināms, Bārtulim pirms šīs sezonas vēl bija spēka līgums ar Doņeckas "Donbass" komandu, taču Ukrainā nestabilās situācijas dēļ šī komanda šajā KHL sezonā čempionātā nespēlē. "Donbass" ar spēlētājiem līgumus "iesaldēja" uz vienu gadu, un viņi varēja pievienoties citiem klubiem uz vienu sezonu.

Bārtulis "Donbass" rindās aizvadīja iepriekšējās divas sezonas. Šajā laikā viņš 105 spēlēs guva sešus vārtus, 14 reizes rezultatīvi piespēlēja, iegūstot pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Bārtulis kopš 2007.gada bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā "Flyers" izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!