Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis svētdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas spēlē, taču viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" pamatlaika beigās izlaida uzvaru un savā laukumā ar 3:4 (2:0, 0:2, 1:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai.

Bārtulis ar rezultatīvu piespēli atzīmējās otrajā mačā pēc kārtas, bet sezonas pirmajā septiņās spēlēs viņš palika bez rezultativitātes punktiem.

Bārtulis asistēja Viktoram Aleksandrovam, kurš spēles sestajā minūtē panāca 2:0. Otrajā periodā viesi divus vārtus atguva, taču trešās trešdaļas sākumā "Admiral" vēlreiz izvirzījās vadībā. Tiesa, pusotru minūti pirms pamatlaika beigām čehu aizsargs Vojtehs Mozīks panāca izlīdzinājumu 3:3, bet pagarinājuma otrajā minūtē zviedrs Niklass Burstrems nodrošināja uzvaru "Vitjaz" komandai.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 24 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes.

Austrumu konferencē pa 21 punktam desmit un 11 spēlēs nopelnījušas attiecīgi Ufas "Salavat Julajev" un aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star". "Admiral" ar desmit punktiem 11 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon 11 mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 30 punktiem. Piektā ar 19 punktiem 11 mačos ir uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet septīto vietu ar 16 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem 12 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!