Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis, saņemot līguma piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba Astanas "Baris", to nav ilgi apsvēris, jau pavisam ātri dodot savu piekrišanu, izcēlis hokejists.

Kā ziņots, līgums ar 27 gadus veco hokejistu noslēgts uz vienu sezonu. Bārtuļa pārstāvētais KHL klubs Doņeckas "Donbass" no Ukrainas valstī nestabilās situācijas dēļ šajā sezonā čempionātā nespēlē. Sezona raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem.

"Kad pienāca "Baris" piedāvājums, es tam piekritu bez ilgas domāšanas. Zinu, ka šī ir komanda ar augstiem mērķiem un vēlmi uzvarēt, tāpēc esmu šeit," Bārtuli citē portāls "Vesti.kz", latvietim neslēpjot, ka viņam simpatizējusi iespēja atkal strādāt kopā ar bijušo "Donbass" komandas galveno treneri Andreju Nazarovu, kurš tagad vada "Baris".

"Pats galvenais būs iekļūt Gagarina kausa izcīņā, un tur jau varēsim cīnīties par kausu," izcēla aizsargs. "Mans uzdevums būs pēc iespējas vairāk palīdzēt komandai. Esmu gatavs doties laukumā jau nākamajā spēlē, jo esmu sevi uzturējis labā sportiskajā formā."

Bārtulis pašlaik nezina, kurš būs viņa pārinieks aizsardzības duetā, bet komandas sniegumā jaunās sezonas ievadā viņš izcēlis nepieciešamību spēlētājiem laukumā atrast kopīgu valodu.

Bārtulis "Donbass" rindās aizvadīja iepriekšējās divas sezonas. Šajā laikā viņš 105 spēlēs iekrājis sešus vārtus, 14 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā "Flyers" izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Tāpat Bārtulis savas karjeras laikā spēlējis Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Monktonas "Wildcats" un Keipbretonas "Screaming Eagles", bet vēl pirms tam vienu sezonu aizvadīja arī Krievijas komandas Maskavas CSKA jaunatnes sistēmā.

Aizsargs Latvijas izlasi pārstāvējis trīs pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

"Baris" komanda nākamo spēli aizvadīs svētdien savā laukumā pret Novokuzņeckas "Metallurg". Vienības galvenais treneris Nazarovs šajā cīņā turpinās izciest sev piespriesto sešu spēļu diskvalifikāciju.

Astanas klubs pašlaik ar 11 punktiem astoņās spēlēs ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!