Foto: F64

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā izbraukumā ar 4:3 (3:0, 0:2, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Zīmīgi, ka mača rezultātu devītajā minūtē atklāja tieši "Admiral" kapteinis Bārtulis, kurš realizēja skaitlisko vairākumu, bet izlīdzinājumu trešajā periodā 3:3 panāca Karsums.

Lai arī pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 3:0 "Admiral" labā, nākamajos divos periodos mājinieki saņēmās un atspēlējās, panākot pagarinājumu, bet vēlāk arī pēcspēles metienu sēriju.

Kopumā Bārtulis laukumā pavadīja 29 minūtes un 14 sekundes, kā laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, kas arī bija precīzs. Tāpat latviešu aizsarga kontā trīs bloķēti metieni un trīs spēka paņēmieni.

Tikmēr Karsums 16 minūtēs un astoņās sekundēs izdarīja piecus metienus no vārtiem, no kuriem tikai viens bija precīzs. Tāpat latvietis uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās, kā arī izdarīja divus spēka paņēmienus. Savukārt Daugaviņš uz ledus atradās 17 minūtes un 31 sekundi, kā laikā izdarīja tikai vienu metienu pa vārtiem.

Neveiksmi otrdien piedzīvoja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, kas savā laukumā ar 1:4 (0:0, 0:3, 1:1) piekāpās Omskas "Avangard" klubam.

Pujacs šajā mačā netika pieteikts.

Tikmēr citos otrdienas mačos Magņitogorskas "Metallurg" ar 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Hantimansijskas "Jugra" vienību, bet Jekaterinburgas "Avtomobilist" ar 5:4 (2:1, 1:1, 2:2) rezultatīvā mačā viesos pārspēja Ufas "Salavat Julajev". Čeļabinskas "Traktor" mājās ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) apspēlēja Kazahstānas komandu Astanas "Baris", bet Slovākijas klubs Bratislavas "Slovan" savā laukumā ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Savukārt horvātu vienība Zagrebas "Medveščak" savās mājās ar 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, bet Podoļskas "Vitjaz" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Habarovskas "Amur" vienību.

Kā ziņots, Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas otrajā izbraukuma mačā otrdien ar 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) pārliecinoši piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līderi ar deviņiem punktiem trīs mačos ir Somijas klubs Helsinku "Jokerit", bet tikpat daudz punktus četrās spēlēs iekrājusi arī Maskavas "Dinamo" un "Medveščak". Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem četros mačos atkritusi uz astoto pozīciju.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā pirmajā vietā ar desmit punktiem četros dueļos atrodas "Avangard" un "Avtomobilist", bet tām ar astoņiem punktiem seko Magņitogorskas "Metallurg", bet septiņus punktus iekrājusi "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!