Foto: F64

Izcīnītā uzvara Kontinentālā kausa finālturnīrā Doņeckas "Donbass" komandai dos papildu pārliecību pirms izšķirošajām cīņām par vietu Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs, uzskata vienību pārstāvošais latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Savās mājās notikušajā Kontinentālā kausa finālturnīrā aizvadītajā nedēļas nogalē "Donbass" hokejisti izcīnīja trīs uzvaras trijās spēlēs. Bārtulis atzina, ka šāds spēļu grafiks viņam problēmas nesagādāja.

"Pie tāda grafika biju pieradis ASV, kaut KHL tā vēl nebija gadījies. Bijām šādam grafikam noskaņojušies, tāpēc problēmas tas neradīja," uzsvēra Bārtulis. ''Tieši trešajā spēlē parādījām vislabāko sniegumu."

Donbass turnīrā tikās ar Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēcīgāko vienību Žlobinas "Metallurg", Bolcāno "Foxes" vienību no Itālijas un Francijas klubu Ruānas "Dragons". Bārtulis atzina, ka par pretiniekiem daudz informācijas nav bijis, tomēr izpildīts galvenais mērķis - iegūt kausu.

"Kontinentālais kauss un uzvara tajā mums dos papildu pārliecību pirms svarīgajām spēlēm KHL," uzsvēra Bārtulis. "Jau trešdien spēlēsim ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas mums ir vieni no galvenajiem pretiniekiem cīņā par iekļūšanu Gagarina kausā. Tāpēc būs nepieciešams uzvarētāju noskaņojums."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Donbass" ar 55 punktiem 42 spēlēs ieņem devīto vietu, par punktu atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās Minskas "Dinamo" vienības. Izslēgšanas spēlēs iekļūs tieši astoņas labākās konferences komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!