Foto: F64

Jaunus līgumus pirmdien noslēguši vairāki hokejisti no Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass", kas nākamajā sezonā nespēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Slovākijas valstsvienības vārtsargs Jāns Laco savu karjeru turpinās Kazahstānas vienībā Astanas "Baris".

Laco iepriekšējā sezonā KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 14 spēles, izcīnot desmit uzvaras. Šajos mačos viņš caurmērā ielaida 1,49 ripas un atvairīja 94,2% pretinieku metienu. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņam jau bija krietni nozīmīgāka loma, laukumā tiekot astoņos mačos un tiekot pie trim panākumiem. Katrā no cīņām viņš vidēji ielaida 1,71 ripu un atvairīja 93,4% raidījumu, palīdzot pirmajā kārtā pārspēt Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Laco šogad pārstāvēja Slovākijas izlasi Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Aizsargs Oļegs Piganovičs karjeru turpinās Čeļabinskas "Traktor" vienībā. Pagājušajā sezonā viņš 52 regulārā čempionāta mačos guva sešus vārtus un izpildīja 14 rezultatīvas piespēles, bet astoņās Gagarina kausa cīņās izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Piganovičs "Traktor" rindās jau spēlēja laika posmā starp 2007. un 2010.gadu.

Tikmēr somu uzbrucējs Tuomass Kīskinens devies uz Zviedrijas komandu Vekšes "Lakers". Viņš pagājušajā sezonā 27 regulārā čempionāta mačos guva četrus vārtus un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet desmit "play-off" cīņās izcēlās ar diviem vārtiem un vienu piespēli.

Savukārt uz "Donbass" uzbrucēju Dmitriju Kagarļicki pretendējot Maskavas CSKA un Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienības, bet Maksims Jakuceņa karjeru varētu turpināt "Traktor" vai Magņitogorskas "Metallurg" vienībā, apgalvo portāls "sportbox.ru".

Kā ziņots, Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ "Donbass" komanda nākamajā sezonā nespēlēs KHL čempionātā. Nākamā sezona tiek raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem.

Līgums ar "Donbass" bija arī latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim, kurš pagaidām jaunu vienību nav atradis, bet vienības vārtsargu treneris bija Sergejs Naumovs.

Jau iepriekš komandu bija atstājis "Donbass" galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kurš pievienojies "Baris" rindām.

Kaut oficiāli vēl nav apstiprināts, paredzams, ka KHL nākamajā sezonā nespēlēs arī bankrotējusī Maskavas "Spartak" komanda un arī tās spēlētāji meklē jaunus klubus. Tā uz Mitišču "Atlant" devušies aizsargs Vsevolods Sorokins, kā arī uzbrucēji Vladimirs Pešehonovs un Artjoms Pugolovkins.

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemta Krievijas komanda Toljati "Lada", kā arī jaundibinātais klubs "Soči" un Somijas vienība Helsinku "Jokerit", bet bez "Donbass" un "Spartak" sacensībās vairs nepiedalīsies arī līgas vicečempioni Prāgas "Lev" no Čehijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!